900.000 huishoudens getroffen door virus

900.000 huishoudens getroffen door virus
,

De Safe Internet Foundation concludeert uit onderzoek door CentERdata dat 900.000 huishoudens in Nederland met een computer de afgelopen drie maanden last hebben ondervonden van een virus.

De Safe Internet Foundation heeft CentERdata opdracht gegeven om te onderzoeken hoeveel Nederlanders de afgelopen drie maanden nou eigenlijk last hebben gehad van een virus. De conclusie is dat 900.000 huishoudens in Nederland met een computer de afgelopen drie maanden last hebben ondervonden van een virus. 18 procent van de respondenten gaf aan last te hebben gehad van een virus op de computer. De helft daarvan geeft aan dat het virus een negatieve invloed heeft gehad op het functioneren van de PC. Uit de reacties blijkt het vooral om het Blaster en het Sobig.F virus te gaan.
Spam vormt een groter probleem: maar liefst 50% geeft aan last te hebben van spam. De verwachting van SIF is dat dit cijfer alleen maar zal groeien.

Deze alarmerende cijfers tonen volgens SIF aan dat Internetten voor de doorsnee burger nog steeds onveilig is. Consumenten kunnen zich goed wapenen tegen de gevaren die Internetten met zich meebrengt; door een provider te kiezen die mails kan filteren; door te zorgen voor een goede virusscanner en “vuurmuur” (firewall) en door standaard mails te wantrouwen omdat de afzender van de mail makkelijk vervalst kan worden. Aanbieders van internetdiensten moeten meer nadruk leggen op producten die bijdragen aan veilig internetten dan de eenzijdige nadruk die de meeste aanbieders nu in reclames leggen op het snelle en goedkope van hun verbinding. Internet is, zonder beschermingsmaatregelen nog niet geschikt voor dagelijks gebruik.

(Bron: [url=http://www.sif.nl]http://www.sif.nl)[/url]


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.