Vanuit YouTube direct producten bestellen met ‘Winkelen met TrueView’

Vanuit YouTube direct producten bestellen met ‘Winkelen met TrueView’

Shopping-campagnes en videocampagnes, twee krachtige advertentiekanalen die je in kunt zetten via Google Ads. Maar wist je dat je ze ook kunt combineren?

Door het interactief maken van videoadvertenties kunnen consumenten dichter bij een aankoop worden gebracht. Dit wordt gedaan door viewers en producten aan elkaar te verbinden en hier de juiste verkoopsignalen te geven. Door in de advertenties gebruik te maken van de data uit je merchant center-account kun je shopping cards creëren die worden vertoond aan de persoon die jouw video-advertentie bekijkt. Je hebt grote mate van invloed op welke producten wel of juist niet moeten worden meegenomen in de shopping cards.

Ook kun je gebruik maken van dynamische productplaatsing, net als bij dynamic remarketing toon je met deze implementatie precies de producten die de consument al heeft bekeken op jouw site.

De vereiste voor 'Winkelen met TrueView'

  • Google Ads-account
  • Merchant Center-account (gekoppeld aan Google Ads)
  • Video om in te zetten als videoadvertentie

Als je aan deze voorwaarden voldoet is het zaak om goed na te denken over welke producten of productgroepen je aan welke consument gaat laten zien. 

Zo zou je kunnen kiezen om bij die video over het vervangen van ruitenwissers, shopping cards met daarin ruitenwissers in de uitverkoop kunnen laten zien. Of tijdens de video die gaat over wat de verschillen zijn tussen laminaat en parket kun je kiezen om van beide de bestsellers te vertonen (of juist de producten met de hoogste marge).

Waarom je Winkelen met TrueView in moet zetten:

Google Video Ads zijn in de basis niet gericht op koopconversies, ze lenen zich namelijk vooral voor branding en naamsbekendheid. Maar met de toevoeging van het shopping-element in de vorm van shopping cards kun je deze nu wel op een koopconversie richten. Zo kun je nog beter consumenten bereiken in de verschillende fases van het aankooptraject.

Sinds 2015 zijn hier al verschillende bedrijven mee van start gegaan en sommige laten een verdriedubbeling van de omzet per impressie zien, of dit ook in jouw specifieke geval mogelijk is hangt af van hoe je alle systemen hebt ingericht en hoeveel bezoekers je nu al hebt op je website/shop.

Uit een onderzoek naar online winkelgedrag onder 24.000 personen in tien landen kwam het volgende naar voren:

  • 55 procent van de shoppers gaf aan dat ze online video’s bekijken 'tijdens' het winkelen (in-store).
  • 50 procent van de shoppers gaf aan dat een online video hen heeft geholpen bij het maken van een keuze tussen twee of meer merken.
  • 80 procent van de shoppers gaven aan dat ze in het begin van de customer journey hierover een video hadden bekeken

Kortom, Winkelen met TrueView is enorm interessant voor iedereen die online verkoopt en geeft genoeg redenen om het op te nemen in je online marketingplan.

Credits afbeelding: 123RF, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.