ABN AMRO start ook met MSN Messenger

ABN AMRO start ook met MSN Messenger

Onder de naam ‘MSN saldo’ gaat ook ABN Amro het saldo aanbieden via MSN Messenger. In tegenstelling tot SNS Bank, die een volledige betaaldienst via MSN durfde op te tuigen, begint ABN Amro voorzichtig. Met de proef van maximaal 1.000 deelnemers wil ABN AMRO onderzoeken of dit kanaal geschikt is voor het leveren van bankdiensten

De werking van MSN saldo is gelijk aan die van SMS saldo, een dienst die ABN Amro in 2004 heeft geïntroduceerd en die momenteel zo’n 10.000 gebruikers telt volgens de bank. De eerste 250 deelnemers zijn onder bestaande klanten geworven. Zodra zij deelnemen, kunnen ze weer anderen uitnodigen om dat ook te doen. Als het maximale aantal gebruikers van 1.000 is bereikt, zal de bank de inschrijfmogelijkheid voor de duur van de proef sluiten.

SNS Bank begon recent met een betaaldienst tussen MSN’ers onderling met ‘Bill, your banking buddy’. SNS Bank ging bij de introductie daarvan in de fout met e-mailadressen en boette daarvoor. Postbank startte eerder met een vergelijkbare proef als ABN Amro.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • een volsstrekt overbodig initiatief want de banken leveren deze info binnenkort naar de mobiele telefoon, waar je dan ook nog mee kan afrekenen. who needs MSN?

  geplaatst op
 • @at: Who needs RSS, je kunt toch nieuws checken op de site zelf?

  In andere woorden: hoe meer accesspoints, hoe beter de gebruiksvriendelijkheid, hoe dichter je bij je klanten staat.

  geplaatst op
 • @blue RSS vergelijken me informatie over banksaldi en dergelijke gaat niet op. immers wanneer wil je je banksaldo weten? als je aan het winkelen bent of op vakantie, wellicht in het buitenland, of vooral wanneer je gaat telebankieren en in dat geval is het saldo voorhanden. MSN...overbodig en fraudegevoelig.

  geplaatst op
 • Emerce:

  (...) Meer dan 16.500 klanten van de ABN Amro maken gebruik van Messenger Saldo. Met de dienst is het mogelijk om via een MSN-buddy het banksaldo op te vragen. ANB Amro introduceerde de saldo-buddy in september. SNS Bank kondigde vorige maand aan te stoppen met het betaalsysteem BILL dat ook gebruik maakt van messenger. (...)

  (...) ABN Amro heeft in een krappe drie maanden meer gebruikers aan haar MSN-bankdienst weten te binden dan SNS Bank in anderhalf jaar. De SNS bank was in maart 2005 de eerste bank ter wereld die betalingen via een messengerdienst mogelijk maakte. De bank wilde het einde van dit jaar 60.000 gebruikers hebben, maar is met Bill blijven steken op 10.000. Met de dienst richtte SNS zich op jongeren tussen de 15 en 24 jaar. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.