Advergaming is ook voor b-to-b adverteerders effectief reclamemedium

Advergaming is ook voor b-to-b adverteerders effectief reclamemedium

Advergaming, bedrijfscommunicatie in de vorm van computer- en videogames, wint sterk aan populariteit. Deze elektronische variant van sponsored magazines trekt de aandacht van klanten en prospects op beurzen, houdt de belangstelling van bestaande klanten vast met nieuwe informatie en versterkt de merkwaarde.

Als adverteerders advergaming eenmaal geprobeerd hebben zijn de meeste zo onder de indruk dat het medium vast onderdeel van de marketing mix wordt. Klanten kunnen min of meer verslaafd raken aan het spel, wat een uitgelezen blootstelling aan het betrokken merk oplevert. Farmabedrijf GlaxoSmithKline werkt veel met advergaming. Tussen 2001 en 2003 gebruikte de divisie mondverzorging advergames op vakbeurzen voor tandartsen en mondhygienisten en plakte daar een vraag-en-antwoordspel aan vast waarbij klanten getest werden op hun kennis van de producten van GlaxoSmithKline. Klanten stonden in de rij om mee te doen. Een interessante bijkomstigheid van het gebruik van advergaming is de registratie van deelnemers, die belangrijke informatie oplevert. Ook is advergaming via intra- en extranets mogelijk.

Bron:
Marketing News, 15 mei 2004


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.