Adwords misbruik

Adwords misbruik
Eerder lichtte ik in een artikel al toe, dat Google adverteerders toelaat die verwijzen naar landingspagina's met alleen advertenties. Bijgaand een uitstekende video die dit verduidelijkt. Tevens heb ik Google een maand geleden gewezen op een site (maakmijmooi.nl), die de Adsense richtlijnen schendt (4 6 Adsense blokken). Tot op heden is hier nog niets aan gedaan ...


SEO veteraan Greg Boser van WebGuerilla brieste begin maart 2006 op het Search Engine Strategies-congres in New York zijn beklag over het Adsense programma: “De hoeveelheid rotzooi in het Adsense programma is belachelijk. Google draagt bij aan het probleem door iedereen maar die code op zijn sites te laten zetten. De jongens die verdienen met klikken op hun eigen Adsense-advertenties, doen dat met tientallen, honderden tegelijk. Ik laat mijn klanten nooit hun Adwords in contextuele distributie doen, want de return on investment (ROI) op het contextuele spul is gewoon belachelijk slecht.” (Bron: Emerce)


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Okay het is allemaal waar maar ik heb één vraag. Waarom zou je agentje spelen en maakmijmooi.nl doorspelen naar Google? Laat ze dat zelf uitzoeken, het is toch niet aan jou omdat een beetje te gaan rapporteren? Zal wel Nederlands en/of NSB trekje zijn...

  geplaatst op
 • "Tevens heb ik Google een maand geleden gewezen op een site (maakmijmooi.nl), die de Adsense richtlijnen schendt (4 Adsense blokken)."

  Hier maak je een fout, hij heeft er 6 op staan. Bekijk de groene en paarse frames maar eens!

  geplaatst op
 • Wouter je hebt gelijk. Site krijgt zo'n 2000 pageviews per maand! En dat voor 4 alinea's tekst.
  http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=6&id=3525887

  geplaatst op
 • in de oorlog kreeg je een knaak voor een ieder die je verlinkte.
  ik had je niet graag als buurman,jij mij ook niet.
  het internet is gratis ,de hele bagger is met overheidsgeld in elkaar gezet.
  jullie maken er een betaalshit van , what goes around comes around.
  lastig hé poepen met tegenwind.

  geplaatst op
 • Het verlinken is niet goed, maar ik ben van mening dat deze vorm van geld 'verdienen' het advertentiekanaal kwaad doet. Op dit moment gebeurt het dan nog op kleine schaal, maar verwacht dat dit zal veranderen.

  geplaatst op
 • @Logfather: Zowel voor de adverteerder als bezoeker is dit schadelijk. Immers de klikbereidheid van de potentiële klant daalt en ook de bereidheid om in Adwords te adverteren wordt ontmoedigd.

  Een korte uitleg:
  Een gemiddelde bezoeker klikt 2 à 3 keer op een Adword. Wanneer in 2 van de 3 gevallen dit een site is met alleen maar ads, zal de bezoeker in de toekomst minder op Adwords advertenties klikken. Stel jij adverteert met je weblog in Adwords en 2 Adwords 'spammers' doen dit ook, die hoger eindigen dan jou, dan
  1. Stelen ze jouw traffic weg
  2. Moet jij hoger bieden dan hun, om in positie te stijgen
  3. Tevens financier je hun, want jouw ad komt ook in hun Adsense resultaten *

  Dus betaal je dubbel en Adwords 'spammers' schenden de regels van Google, maar worden niet aangepakt.

  * Wanneer je ook contextuele distributie hebt geselecteerd.

  Ps. wat ik met het 'verlinken' zoals jij het noemt wilde aantonen, is dat een site die de Google Adsense/Adwords regels schendt niet of nauwelijks wordt aangepakt.

  geplaatst op
 • Even iets anders en wellicht een onnozele vraag, maar wat zeker met agressieve spam te maken heeft:

  Bij het doorlinken naar een grote site van Nederland, middels een simpel tekstlinkje, naam van de site noem ik maar even niet, kregen wij gisteren onverwachts en gratis een adclick banner in het door ons geschreven en gepubliceerde artikel cadeau. Is dit normaal??

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.