Anticonceptiepil is via het internet te bestellen

Anticonceptiepil is via het internet te bestellen

Gezondheidszorg via internet ontwikkelt zich in hoog tempo. Mogelijkheden van e-health zijn onder meer het raadplegen van databestanden over ziekte en gezondheid, contact hebben met lotgenoten, bestellen van geneesmiddelen en het consulteren van hulpverleners.Van de in totaal 1,7 miljoen Nederlandse pilgebruikers heeft 60% belangstelling voor de mogelijkheid van het online bestellen.

Dit bleek uit een enquete uit 2002 via gezondheidsnet.nl. Theoretisch vonden veel vrouwen het denkbaar de pil via het internet te bestellen, maar vervolgens bleken de meeste hier niet naar te handelen. Sinds februari 2001 is er de mogelijkheid om de pil via het internet te bestellen. Ingediende aanvragen worden automatisch nagekeken op onvolledige of ontbrekende gegevens. Uit ervaring blijkt dat de meeste patienten de gegevens naar waarheid invullen. Zo`n 10% van de aanvragen leidt tot nadere vragen van arts of gebruikster buiten de standaardvragen om en 5% wordt alsnog doorverwezen naar de eigen huisarts. Vrouwen uit de stedelijke gebieden en particuliere patienten zijn oververtegenwoordigd bij de internetaanvragen.

Bron:
Medisch Contact nr. 34, p. 1275, 2,2 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.