Apple is Marketer of the Year

Apple is Marketer of the Year

Apple is weer helemaal terug van weggeweest. Design, slimme pr, een uitgekiende retail-strategie en een charismatische topman zorgen voor een grote schare Apple-fans. Het vakblad Advertising Age riep Apple dan ook uit tot Marketer of the Year 2003.

Misschien zou je in plaats van fans nog beter kunnen spreken van Apple-evangelisten. Apple-gebruikers groeten elkaar, net als motorrijders en truckers op de snelweg. Of ze nou een powerbook gebruiken, een iPod of een G5. Het merk is uitgegroeid tot een levensstijl. Tot een merk dat altijd de aantrekkelijke underdog geweest is tussen een paar nondescripte hightechgiganten. De Apple-gemeenschap is tamelijk divers: van hippe teenagers tot veertigers gehuld in krijtstreep. De Apple-levensstijl spreekt menigeen aan. Met de iTunes-software, waarmee de muziekindustrie (eindelijk) geld kan verdienen aan het downloaden van muziek, heeft Apple weer een nieuwe hit in handen. Apple heeft al ruim zeventien miljoen liedjes verkocht via zijn iTunes Music Store. Het aardige is dat Apple relatief weinig uitgeeft aan reclame: zo?n 70 miljoen dollar in 2003. Oprichter en topman Steve Jobs weet precies wat hij met het merk Apple wil, zeggen insiders. In alle communicatie hoeft de tone of voice van Apple niet exotisch te zijn, het merk is juist menselijk en toegankelijk. Jobs hecht naast marketingcommunicatie zeker zoveel waarde aan free publicity. Hij onderhoudt goede contacten met toonaangevende journalisten, en dat heeft effect. Het regent wereldwijd juichende artikelen over Apple.

Bron:
Advertising Age

Via:
http://www.marketing-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.