Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

Apple patenteert terugkijkend beeldscherm
, Carl Mangold

Apple patenteert terugkijkend beeldscherm

Apple heeft een patent ingedient voor een beeldscherm met een tussen de beeldpixels in geïntegreerde camera. En dat is natuurlijk superhandig voor videoconferencing systemen en auto cue’s (de halfdoorzichtige schermen waarvan nieuwslezers hun teksten lezen).

Het grote verschil tussen Apple’s oplossing en een systeem met losse camera is dat de camera niet meer uit een beeldsensor met één lens bestaat, maar uit een heleboel beeldsensortjes met even zoveel lensjes. Het systeem lijkt daarmee dus meer op een oog van een insect dan op één van onze eigen kijkertjes.

Met een beetje mazzel gebruikt Apple hiervoor de aan de Stanford University ontwikkelde ‘field camera’ techniek, waarmee je zowel tijdens als na de opname kunt scherpstellen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Het is niet alleen handig voor videoconferencing, het zal naar mijn idee zorgen voor de grote doorbraak van videoconferencing. Vooralsnog krijgen we altijd een boven aanzicht van iemand, kunnen we nooit iemand echt in de ogen kijken. Dat zal hiermee gaan veranderen.

  Wat daarnaast ook mogelijk wordt is dat websites op je gaan reageren. Waar je naar kijkt, dat licht op. Wat je aanwijst, kan je met je vinger verslepen. Als je je hoofd naar voren doet, krijg je een ander beeld (alsof je bij een raamvenster met glas zit en je hoofd dichterbij doet. Dan zie je ook andere dingen.

  geplaatst op
 • Even verder denken: Wat gebeurt er als dit scherm 2 x 2 meter wordt en het - als het ware - als een deur in je huis zit? Je kan er dan door naar buiten kijken. Je ziet van alles. Het beeld verandert als je dichterbij komt. Dan kan iemand echt op je af lopen.

  En daarna wordt het echt tijd voor de holografische projectie.

  geplaatst op
 • Naar aanleiding hiervan heb ik contact gehad met Exovision. Die maken beeldschermen met spiegels erin. Je kijkt rechtvooruit, maar jouw beeld komt via een spiegel op een camera. Dat wordt vervolgens aan de andere zijde geprojecteerd.

  geplaatst op
 • Zat nog eens te denken. Volgens mij is dit wel een coole toepassingen voor een discotheek waarin je een wand aanbrengt van een paar meter breed en hoog. En dat ook in andere discotheken doet. Daar kan je vrijelijk tegen iemand anders aankletsen zonder dat die persoon er werkelijk ook is.

  geplaatst op
 • Carl,
  Ik misbruik dit item even:
  beeldscherm met twee inkijkhoeken
  Zo krijgen we wel een mooi lijstje met nieuwe beeldscherm technologie
  Erwin

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.