Belangrijkste trends op het gebied van online marketing

Belangrijkste trends op het gebied van online marketing

Dagelijks al mijn RSS-feeds, nieuwsbrieven en favoriete websites doornemend, kom ik tot de volgende trends op het gebied van online marketing:

1. Online bereiksonderzoek
2. Behavioral Targeting (pdf)
3. Online video
4. Advergaming
5. Weblogs (en RSS)

Zie ook de eerdere discussie mbt toekomst online advertising (naar aanleiding van AD:TECH San Francisco). Uiteraard hoor ik graag wat volgens jullie de belangrijkste trends zijn!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik mis eigenlijk nog de volgende trends:
  Cross-media advertising
  Paid search

  geplaatst op
 • Eens dat ook cross-media advertising in het lijstje huishoort. Paid search of zoekmachine marketing is m.i. geen trend meer maar een actualiteit. Maar okay, ik zit 'm er ook bij :-)

  geplaatst op
 • Ik kan me goed vinden in dit rijtje. Verder kan ik me voorstellen dat je e-mailmarketing niet meer als trend ziet, maar ik zou search engine marketing daarentegen weer wel willen toevoegen. Verder zijn wat mij betreft ook mobile marketing en viral marketing duidelijke trends.

  geplaatst op
 • Frank, waren dit niet de trends van de afgelopen jaren? Ben het wel met je eens dat het populaire marketinginstrumenten zijn maar ik zou het geen trends meer willen noemen.

  geplaatst op
 • De populariteit van viral marketing is voor mijn gevoel nog steeds betrekkelijk, hoewel het natuurlijk niet echt nieuw meer is.

  Maar ik kan je redenering volgen, e.e.a. is natuurlijk voor een deel ook definitiekwestie. Nog een tegenbod: we veranderen mobile marketing in mobile/wireless marketing. Mag het dan wel (of is het nog een jaar te vroeg)? ;-)

  geplaatst op
 • Frank, viral marketing is nu al een aantal jaren een begrip maar waar zijn de grote succesen en waar lees ik over de toenemende budgetten voor viral marketing campagnes? Ze krijgen volop aandacht in de marketing & communicatiebladen (het is natuurlijk geweldig leuk) maar daar verkoopt een adverteerder niets meer (of minder) door.

  Met mobile/wireless marketing in het lijstje kan ik leven :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.