Beste Riksja, kunnen we vrienden worden?

Beste Riksja, kunnen we vrienden worden?

Merkstrateeg Diederick Janssens heeft een missie: ook professionele organisaties hebben vrienden nodig, om gehoord, gezien, gewaardeerd en gesteund te worden. Wil je volgers als bedrijf, dan moeten je socialer worden. Wil je fans, dan zinniger. Voor vrienden moet je menselijk zijn. Daarom schrijft hij wekelijks een persoonlijke brief aan een bedrijf of instantie, om hun marketing en non-verbale communicatie te spiegelen aan sociaal en menselijk gedrag. De vraag aan elke organisatie: kunnen we vrienden worden?

Beste Riksja Travel,

Iedereen houdt van jongelingen. Ambitieus, onbevangen, origineel, idealistisch, energiek en vernieuwend. Onversaagd de status quo te lijf. De jeugd heeft de toekomst! Start-ups zijn vaak love brands. Net als jij ooit was, achttien jaar geleden. 

Maar energieke start-ups worden puberale merken, en puberale merken worden ambitieuze bedrijfjes. De meesten groeien door tot carrièregerichte organisaties, en evalueren tot efficiënte companies die zich laten overnemen door andere ambities. Tot het moment dat de organisatie minder rendeert, producten minder geliefd worden en marketing niet meer aanslaat. Je beseft dat je bedrijf niet dat meer is, waarom het ooit zo geliefd was. Wanhopige prijsacties, steeds harder schreeuwende reclames, geen respons op je social media: het zijn de kenmerken van een midlife crisis. Het overkomt de meeste organisaties ooit een keer. Zo is het leven. Sommigen reorganiseren. Sommigen komen tot bezinning. Velen modderen door met steeds minder overtuigende marketingacties.

Maar is dit alles nu zo expliciet voor jou van toepassing? Integendeel, het lijkt erop dat Riksja het eigen bewustzijn nooit heeft verloren! Waarom dan deze brief? Omdat jij wel het antwoord geeft voor elk bedrijf dat wél worstelt met het besef dat het niet meer de leeftijd heeft om een energieke, idealistische love brand te zijn. Dit antwoord is jouw Travel Impact Lab. Hiermee geef jij het stokje door en neem je je rol als vader. Dat je met je Lab start-ups, die de wereld willen verbeteren, steunt met de kennis, ervaring en netwerk van gevestigde reisbedrijven (zoals jijzelf), getuigt van een zeldzame zelfbewustzijn. Riksja Travel begeleidt elke 'Riksja Online jr.' naar volwassenheid. Wow!

Namens alle oude organisaties die zoekende zijn, wil ik je bedanken voor je inspirerende voorbeeld!

Met jou wil ik wel vrienden worden!

Met vriendelijke groet,

Diederick


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.