Blogkaping…

Blogkaping…

Mediaweblog, ??n van mijn meest gewaardeerde me(de)diabloggers leek al enige dagen van de aardbodem verdwenen. Sinds eergisteren werd het domein echter geclaimd door iemand waarvan ik me afvroeg wat zijn of haar werkelijke motief zou zijn. Het leek erop dat het log nog wat wordt bijgehouden maar was hier sprake van een plan? Werd Jos, de weblogger in kwestie gebruuskeerd of heeft hij er het bijltje bij neer gegooid. Kortom is dit een geval van weblogmoeheid of webterrorisme?

Het laatste naar alle waarschijnlijkheid want inmiddels blijkt dat de eigendomsrechten op weblog domeinnamen in ieder geval bij blogspot.com slecht geregeld zijn. Deze kunnen blijkbaar na twee jaar intensief gebruik nog door derden geclaimd worden. Maar hoe zit dat eigenlijk bij andere weblog aanbieders zoals bijvoorbeeld web-log en punt.nl? Kan zo maar iemand willekeurig zeg maar medianieuws.web-log.nl claimen?

Anyway, op de nieuwe(!) weblog van Medialog is deze tekst leesbaar. Staaltje onvervalst blogkapen. ..


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ja dat kan en er kan zelfs negatief OVER je geschreven worden zie bijvoorbeeld http://bbcomputers.punt.nl

  We krijgen daar wel telefoontjes over maar vooralsnog lijkt het allemaal onder de vrijheid van meningsuiting te vallen mits je geen smadelijke uitingen over personen doet.

  Iemand meer expertise?

  geplaatst op
 • Is mij net ook gebeurd door een verkeerde afhandeling van de hosting firma.
  Mijn nieuwe hosting firma was te laat bij het oppikken van de domeinnaam, en 40 dagen later was het in handen van iemand anders die er duidelijk wat geld mee wilde verdienen.

  Tja, website opgegeven en op nieuw begonnen. Kan je nix tegen doen.

  geplaatst op
 • @ Len.
  Duidelijk maar hier gaat het volgens mij vooral over organisaties die veelal gratis subdomeinen verstrekken. En de vraag daarbij is wat zijn je rechten ?

  geplaatst op
 • Alles is in iedergeval weer op zijn pootjes terecht gekomen, zo zie ik op Medialog.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.