ButterFly: een nieuwe manier van internetgebruik

ButterFly: een nieuwe manier van internetgebruik

ButterFly: een nieuwe manier van internetgebruikButterFly is een afstudeerproject van Lammert Postma. Lammert is een vaste lezer van Marketingfacts en op dit moment in zijn afstudeerjaar als student Master in Interactive Multi Media (EMMA/IMM) aan de faculteit Kunst Media en Technologie van de HKU.

Het onderzoeksproject ButterFly stelt dat internet niet meer om browsen gaat, maar om het lezen en schrijven van hypertext. Bij het lezen van online artikelen of academische papers lopen we tegen de beperkingen aan van hedendaagse browsers. Deze zijn namelijk ingesteld om door de webpagina’s te browsen en niet om deze te lezen. ButterFly geeft de professionele internetter tools om een webpagina naar zijn eigen hand zetten. Men kan binnen iedere webpagina woorden arceren, notites toevoegen, hyperlinks aan woorden koppelen paragrafen weglaten of woorden opzoeken in verschillende bronnen (woordenboek, google, wikipedia).

De ontwikkelingen van ButterFly kunnen worden gevolgd op de developerslog waar gebruikers van ButterFly worden uitgenodigd om op te reageren. Lammert heel veel succes!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.