Christiaan Henny (eFaqt): “Niemand legt je ooit uit hoe je moet leren”

Christiaan Henny (eFaqt): “Niemand legt je ooit uit hoe je moet leren”

Studenten en scholieren zouden de uitleg moeten krijgen hóe ze moeten leren, vindt ondernemer Christiaan Henny. Het was zijn persoonlijke frustratie, want zonder die kennis had hij leerproblemen, bleef hij zitten op school en moest hij bijles volgen. Pas toen hij op de universiteit hulp kreeg van een studiecoach, kon hij wél goed leren. Vanuit die ervaring zette hij het bedrijf eFaqt op, om ook andere studenten te kunnen helpen.

eFaqt biedt een online schriftje om te gebruiken bij het leren, dat je stimuleert om aantekeningen te maken, stof te herhalen, pauzes te houden, et cetera. Met behulp van een aantal wetenschappelijk bewezen leertechnieken, zoals begrijpend lezen, herhalen, mind mappen en samenvatten, zorgt eFaqt ervoor dat je de leerstof uit boeken optimaal in je op neemt. Op de website maak je bovendien meteen samenvattingen.

Henny startte ermee binnen bedrijven - die het gebruiken voor hun interne opleidingen - en biedt het sinds 2012 ook aan aan consumenten. Momenteel maken 35.000 mensen er gebruik van, plus een paar duizend in bedrijven. Hij won er vorig jaar de Loey Starters Award mee.

Met een team in Amsterdam en Riga werkt Henny nu aan de internationale uitrol van eFaqt. Hij is al actief in België en Brazilië en onderzoekt in welke landen hij nog meer voet aan de grond zou kunnen krijgen. Zijn de resultaten positief, dan gaat hij een tweede ronde financiering ophalen om verder uit te breiden.

Henny begon zijn bedrijf in 2009. “Ken je dat, wanneer je klaar bent met studeren je het gevoel hebt dat je niets hebt gedaan? Dat willen we nooit meer”, zegt hij over eFact. Inmiddels heeft het bedrijf bijna twintig medewerkers.

Henny, die zelf last van dyslexie heeft, had altijd al moeite met leren. Op de universiteit werd hij bijgestaan door een studiecoach, die ervoor zorgde dat zijn cijfers een stuk beter werden. eFaqt belooft dat je 60 procent sneller studeert. “Op scholen die eFaqt gebruiken, zien docenten het gemiddelde cijfer met 1,5 punt omhooggaan”, zegt Henny.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.