Conducteurs kwaad over NS-commercial

Conducteurs kwaad over NS-commercial

Conducteurs kwaad over NS-commercialConducteurs en machinisten zijn boos over de nieuwe tv-commercial die de Nederlandse Spoorwegen sinds vandaag uitzenden. In het spotje is te zien hoe mensen expres spoorbomen saboteren. Dit in het kader om reizen in de daluren aan te prijzen.

Volgens de ondernemingsraad van NS Reizigers zetten de beelden aan tot vandalisme. In een brief aan NS-topman Veenman schrijft de ondernemingsraad van NS dat de commercial “het in de praktijk uitproberen met alle mogelijke gevolgen” promoot. De ondernemingsraad meldt dat de NS onlangs juist veel met ernstige vandalisme hadden te maken.

In de nieuwe tv-spot van NS verstopt een ‘promotieteam’ zich bij een spoorwegovergang. Op het moment dat er een auto aankomt, houden ze twee elektriciteitsdraadjes tegen elkaar waardoor de spoorbomen neergaan.

Volgens de NS is de commercial ongevaarlijk. “Het is duidelijk dat dit een grap is.” De ondernemingsraad denkt daar anders over: “De NS moeten niet de indruk wekken dat op een spoorwegovergang eenvoudig kortsluiting kan worden veroorzaakt.”

De tv-reclame van de NS maakt deel uit van de nieuwe gezamenlijke campagne van NS en verzekeringsmaatschappij FBTO.

Bron:
Utrechts Nieuwsblad

Via:
Communicatie Online


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • De tv-commercial is via de site ookns.nl te bekijken.

  geplaatst op
 • De makers van deze campagne hebben één dingetje over 't hoofd gezien: pubers rijden nog geen auto.

  geplaatst op
 • 't slaat nergens op

  geplaatst op
 • Snap zelf ook nog niet helemaal waarom er zo'n ophef wordt gemaakt over deze tv-commercial. Als de conducteurs en machinisten er niet de nadruk op hadden gelegd, dan had ik niet eens gemerkt dat het hier gaat om 'vandalisme'. Of zouden ze bewust wat rumour around the brand aan het creeeren zijn. Damn, in dat geval mogen ze wel oppassen voor geenstijl :-)

  geplaatst op
 • Ik denk dat die conducteurs en machinisten liever een volwassen campagne hadden gezien, die volwassen publiek aanspreekt en volwassen mensen de trein in trekt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.