Constance Scholten (CEO Camarilla): ‘s werelds kleinste sociale netwerk gaat de HR in

Constance Scholten (CEO Camarilla): ‘s werelds kleinste sociale netwerk gaat de HR in

Wat gebeurt er als je ’s werelds kleinste social netwerk combineert met all-in-one HR-platform Appical? Dan ontstaat er een goed, maar pril huwelijk. Constance Scholten, oprichter Camarilla, vertelt over de, zojuist bekendgemaakte, fusie tussen deze twee techbedrijven.

Constance Scholten is oprichter van Camarilla: ‘s werelds kleinste sociale netwerk, met een snelgroeiend aantal gebruikers uit meer dan 95 landen. Even terug in de tijd. Constance wilde niet alles met iedereen delen toen zij voor haar baan de wereld rondreisde. Bye, Facebook! Ze startte begin 2016 Camarilla, een app om met maximaal vijftien vrienden te communiceren. In deze aflevering zet zij de laatste ontwikkelingen rondom 's werelds kleinste sociale netwerk voor je op een rijtje gezet.
 
Constance: "Het was erg onverwacht hoe dat in 2016 werd opgepakt. We hebben iets gebouwd dat we zelf graag wilden gebruiken. Die luxe hadden we ook. Maar binnen no-time werd het in 175 landen opgepakt. We merkten dat we een ‘BCC’ hadden gecreëerd in een app-vorm. Een persoonlijk verbindingsnetwerk. Het effect was dat het internationale bedrijfsleven om een custom made oplossing vroeg om binnen een bedrijf te gebruiken. Wij waren toen niet met groei bezig, maar met het neerzetten van een goed product."

De grote corporates klopten aan bij Camarilla. Constance beschrijft dat de uitdaging van deze bedrijven vooral zit in het ‘moeten verbinden’ van mensen. Iedereen weet dat dit soort bedrijven een gigantische workforce, waarin iedereen een eigen doelstelling heeft, bijelkaar moet brengen. Sterker nog, de bedrijfsmissie en visie moet worden overgebracht. Het verbinden van mensen liet Constance niet meer los. "In Austin kwamen we tijdens SXSW een club tegen, Appical. Zij bouwen on-boarding software. Wat bleek? We hadden dezelfde missie: het verbinden van de belangrijkste relaties."

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.