Dagblad van het Noorden vs Volkskrant

Dagblad van het Noorden vs Volkskrant

Dagblad van het Noorden vs VolkskrantArjan Dasselaar laat op PMM BlogNoot zien waarom Henk Blanken van het Dagblad van het Noorden, dat dit weekend een nieuwe site lanceerde, wel snapt hoe het verder moet met de (internet)journalistiek. Daarnaast laat hij zien waarom Geert-Jan Bogaerts van de Volkskrant er wat minder van snapt.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom deze twee zo naast elkaar worden gezet. De een is een weblog van journalisten waar lezers op kunnen reageren, de ander is een weblog van lezers. Logisch dus dat Dagblad van het Noorden het een stuk eenvoudiger heeft dan de Volkskrant als het aankomt op wat wel en niet geplaatst mag worden. Immers, in het eerste geval blijft de krant sturend in waar het over gaat. Conclusie van Dasselaar lijkt me dan ook wat voorbarig. Laten we de komende maanden eerst maar eens kijken hoe de Volkskrant weblogs zich ontwikkelen. Dat ze nog veel moeten leren bij de Volkskrant is duidelijk, maar dat moest Ohmynews enkele jaren geleden ook.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Een consumenten- en een journalistenblog vergelijken, dat is inderdaad iets van appels en peren. De Volkskrantblog-bashers grijpen zo'n weinigzeggend blogje echter maar al te graag aan om Bogaerts (ik krijg soms het idee dat hij het helemaal in z'n uppie moet doen) een hak te zetten.

    geplaatst op
  • Ik denk niet dat Bogaerts het in zijn eentje hoeft te doen maar desalnietemin complimenten voor wat ze hebben neergezet. Of het de juiste stappen zijn die ze zetten zal de tijd ons leren, maar ze zetten in ieder geval een stap.

    Arjan heeft inmiddels een toelichting geschreven waarom hij de Volkskrant en Dagblad van het Noorden naast elkaar heeft gezet.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.