Data Blogging = Weblogging + Data Mining

Data Blogging = Weblogging + Data Mining

Joe Reger heeft begin dit jaar een interessant concept gelanceerd dat hij zelf Data Blogging noemt. Data Blogging is in principe niet anders dan gewoon webloggen met dit verschil is dat je per bericht tal van aanvullende data kunt meegeven die het bericht in een bepaalde context plaatsen en waar je later diverse analyses op kunt loslaten.

Denk bijvoorbeeld aan topsporters die een weblog bijhouden over hun sportprestaties en bij elk bericht data als temperatuur, gebruikte schoenen, etc. meegeven. De sporter kan later analyses (of grafieken) maken waarbij de sportprestatie wordt gerelateerd aan temperatuur of gebruikte schoenen, etc.

In de productdemo (screencast) laat Joe Reger een paar aardige voorbeelden zien. Als je even tijd hebt moet je deze weblogsoftware zeker even bekijken. Ik denk dat er legio toepassingsmogelijkheden zijn te bedenken (naast de standaardtemplates die nu reeds worden aangeboden).

Met dank aan de tip van Toby Bloomberg.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.