David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt

David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt

David Nieborg (1980) is expert op het gebied van games, gamification, social politics en sociale media. Hij wil waardevolle inzichten uit recent onderzoek vertalen naar de praktijk. Hij doet onderzoek naar verdienmodellen van games. En dan kom je al snel uit bij grote reuzen zoals Apple, want maar drie procent van de online gamers betaalt voor die game.

Nieborg is daarbij met name geïnteresseerd in de machtsverhoudingen in de game-industrie. "Ik volg het geld, want geld is macht", zegt hij. "De platformhouders waaraan de spellen zijn verbonden, zoals de appstore van Apple bepalen de structuur en koers van alle games", zegt Nieborg.

Elke game wordt onder de loep gelegd. Daarmee heeft Apple in feite de macht over de makers: uitgesproken (politieke) meningen zijn bijvoorbeeld uit den boze. "Of een game vanuit een fictieve Apple fabriek." 

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.