• Mobile
    wordt gesponsord door

De Super Bowl is de kick-off van de ‘iBeacon boom’

iBeacons worden uitgerold in Amerikaanse sportstadions

De Super Bowl is de kick-off van de ‘iBeacon boom’
, inBeacon
@remcobron

Terwijl de Denver Broncos en de Seattle Seahawks het uitvochten op het veld tijdens de Super Bowl XLVIII, keken veel van de toeschouwers in het stadion naar hun smartphone. Waarom? Het MetLife-stadion waar de Super Bowl werd gespeeld was voorzien van iBeacons die werkten met de NFL-app om toeschouwers te verrassen en verbazen met slimme pushberichten.

In het stadion

Toeschouwers die rondliepen door het stadion kregen op verschillende plekken in het stadion contextgevoelige berichten. Bijvoorbeeld waar je eten kon kopen of waar er NFL-memorabilia te zien waren om mee op te foto te gaan.

Maar de interactie met toeschouwers was niet alleen passief. De NFL-app hield bijvoorbeeld bij waar mensen voor eten en drinken in de rij stonden en hoe lang. Door rijlengtes in het stadion met elkaar te vergelijken, kon de app actief pushberichten sturen aan toeschouwers die in de rij gingen staan, om te adviseren of er een kortere rij dichtbij in het stadion was. Hiermee stonden toeschouwers minder lang in de rij, konden ze sneller hun geld uitgeven en misten ze minder van de Super Bowl-actie.

Downtown

Maar ook in de binnenstad van New York, waar de Super Bowl plaatsvond, werd beacon-technologie ingezet. Op diverse locaties op en rond Times Square werden beacons geplaatst om getargete (reclame)boodschappen te kunnen tonen op de smartphones van fans.

Credits afbeelding: New York Times

iBeacon Boom

De Super Bowl-case wordt wel gezien als de kick-off voor het 'uitrolseizoen' voor iBeacon. Zo worden in maart 20 Major League Baseball-stadions in Amerika voorzien van iBeacons en overweegt Coca-Cola deze technologie in te zetten tijdens de World Cup in Brazilië.

Door dit soort high-profile projecten gecombineerd met een groeiend aanbod van iBeacon-hardwareleveranciers verwacht ik dat we aan dat we aan de vooravond staan van een iBeacon boom!

Credits afbeelding: New York Times


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.