De week op social: een make-over voor YouTube, bedrijven op WhatsApp en Google’s Augmented Reality

De week op social: een make-over voor YouTube, bedrijven op WhatsApp en Google’s Augmented Reality

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel.

Met deze week: YouTube krijgt nieuw logo, icoon en verticale video op vol scherm, Instagram introduceert landschap- en portretformaat in slideshow, Google rolt preview ARCore uit voor augmented reality-apps, WhatsApp test groene verificatiebadges voor bedrijven, Instagram voegt Stories toe aan haar website, Facebook lanceert nieuwe manieren om herinneringen te delen met vrienden en GIPHY voegt viewcounter toe aan gifs. 

YouTube krijgt nieuw logo, icoon en verticale video's op vol scherm

YouTub verticale video nu op volledig scherm zichtbaar

Begin dit jaar kreeg de website van YouTube een makeover met een eenvoudiger en makkelijk te navigeren design. Deze week volgt een nieuw logo en YouTube-icoon. Volgens YouTube past het nieuwe logo zich makkelijker aan aan devices met verschillende schermformaten.

Naast het nieuwe logo en het icoon is de optie om verticale video's nu af te spelen op volledige schermgrootte een langverwachte verbetering. Het betekent dat je verticale video niet meer verschijnt met twee zwarte randen aan de zijkanten. 

Bron: TechCrunch

Instagram introduceert landschap- en portretformaat in slideshow

Begin dit jaar introduceerde Instagram de optie om meerdere foto's (tot maximaal 10) te uploaden en te posten als slider. Tot nu toe verschenen alle foto's in de slider in vierkant formaat. Deze week voegt Instagram een update aan deze feature toe, zodat je foto's het formaat behouden. Zo kun je dus nu landschap- en portretformaatfoto's combineren in dezelfde slider.

Bron: TechCrunch

Google rolt preview ARCore uit voor augmented reality-apps

ARCore is het Google-platform waarmee je augmented reality-apps kunt bouwen voor Android. Google rolt een eerste preview uit van ARCore zodat ontwikkelaars kunnen experimenten met het bouwen van augmented Reality via het platform. Volgens Google is dit een eerste stap op een reis naar nieuwe mogelijkheden van augmented reality op Android.

Een toepassing die voor marketeers vele nieuwe mogelijkheden biedt. Zo maken bekende merken als Samsung en Intel al gebruik van holografisch adverteren; met fotografische techniek tonen ze driedimensionale beelden in augmented reality.

Bron: Google

WhatsApp test groene verificatiebadges voor bedrijven

Berichtenapp WhatsApp test momenteel de uitrol van groene verificatiebadges die aangeven dat je daadwerkelijk met een bedrijf chat via de app. Als je nu een groene badge ziet naast de naam van het bedrijf, betekent dit dat WhatsApp het telefoonnummer heeft gecheckt voor dit business account. Verder verschijnen gele berichten in WhatsApp als teken dat je met een geverifieerd bedrijf aan het chatten bent. Deze berichten kun je niet verwijderen van je app.

Bron: TheVerge

Instagram voegt Stories toe aan haar website

Instagram Stories on website

Instagram Stories dragen bij aan het succes van de app bij jongeren. De Snapchatkloon om via de camera je verhaal te delen als foto of video die na 24 uur weer verdwijnt is populair. 80% van de Instagram gebruikers die inloggen op de fotoberichtenservice via het web, blijken buiten de VS te wonen. Om aan die grote groep gebruikers tegemoet te komen, rolt Instagram nu Stories uit naar haar website. Zo wil Instagram de groei van Stories blijven faciliteren en voorkomen dat de kosten van mobiele data het gebruik van de app afremmen. 

Bron: TechCrunch

Facebook lanceert nieuwe manieren om herinneringen te delen met vrienden 

On this Day Facebook memories

Facebook wil de plek zijn waar je speciale momenten deelt met je vrienden. Uiteraard met het doel aantrekkelijk te blijven als sociaal netwerk en daarmee interessant te blijven voor adverteerders.

Twee jaar geleden introduceerde Facebook "Op deze dag", Facebookberichten uit je persoonlijke archief die je herinneren aan die speciale momenten. Facebook rolt nu een aantal nieuwe features uit om die momenten nog memorabeler te maken. Zoals het groeperen van herinneringen per maand of per seizoen en door herinneringen als fotocollage te tonen. Deze fotocollage verschijnt in je newsfeed en kun je delen met vrienden.

Naast herinneringen van speciale momenten wil Facebook ook vriendschappen extra vieren. Vandaar de uitrol van speciale berichten die mijlpalen vieren zoals het maken van nieuwe vrienden of het krijgen van een x-aantal likes van vrienden op je bericht.

Bron: Facebook 

GIPHY voegt viewcounter toe aan GIFs

GIPHY views

GIPHY is de grootste zoekmachine voor gifs met meer dan 200 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Om de populariteit van een gifje aan te geven, introduceert GIPHY nu een teller die aangeeft hoe vaak de gif bekeken is (views). Het aantal views verschijnt naast de deelknoppen op GIPHY. Voortaan kun jij dus kiezen of je een hele populaire gif wilt delen of juist eentje die minder bekend is.

Bron: GIPHY

Credits afbeelding: Pexels.com, licentie: CC0 (Publiek domein)

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.