De negen technologiedoorbraken in 2005

De negen technologiedoorbraken in 2005
, Reddion
@alexstil

In 2005 zullen negen baanbrekende technologie?n gepresenteerd worden, die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dit voorspelt Fem Business. Ten eerste is er het kunsthart van de Amerikaanse fabrikant Abiomed.

Deze uitvinding zal veel hartpati?nten redden, zo is de verwachting. Een andere belangrijke uitvinding zijn de micromotoren. Het is de verwachting dat deze op termijn de huidige batterijen zullen vervangen. De bestaande dvd zal op korte termijn vervangen worden door een zogenaamde blurray disc, ook wel aangeduid als gigaschijf, met een vijf keer zo grote opslagcapaciteit. Wimax is een nieuwe standaard voor draadloos internet en daarmee is het de opvolger van wifi. Wimax heeft een bereik van zo`n 50 kilometer, tegenover 100 meter bij wifi. Een andere uitvinding waar veel van verwacht wordt, is pure projectie. Hiermee kunnen afbeeldingen uit mobiele telefoons of pda`s op een groot scherm worden geprojecteerd. Andere veelbelovende technologie?n zijn het zogenaamde doorzichtige netwerk, hydrocultuur, herkenningssoftware die beeld en geluid combineert en een zonnecentrale met een lengte van 1 kilometer.

Bron: Fem Business Special


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Interessant. Stond er in die Business Special ook wat de (ca) 9 baanbrekende technologieën waren die in 2004 werden gepresenteerd?

  geplaatst op
 • Helaas ... maar misschien in een artikel van vorig jaar. Zal komende week ff in archief duiken.

  geplaatst op
 • Zo, en wat is er daarvan anno 2006 terecht gekomen? Zeg iets over de vermeende expertise van technology watchers.

  Nee, als FEM een echt fatsoenlijk oordeel wil vormen, moeten ze zelf ook het lef hebben om als groot-investeerders in die technologieen te stappen. Dat scherpt de geest.

  Voor wat ik zelf kan beoordelen is 2005 niet het jaar van de doorbraak voor WiMax geweest, maar eerder die in 2004, toen de standaard geratificeerd werd en 2006 nu de apparatuur op grotere schaal beschikbaar komt. WiMax met WiFi vergelijken is bovendien een brevet van onvermogen. WiFi en WiMax zijn complementair. Vergelijk WiMax eerder met UMTS en HSDPA. Wat je dan ziet is dat WiMAX efficienter omgaat met de beschikbare frequentieband dan UMTS of HSDPA en uiteindelijk dus goedkoper zal kunnen leveren.

  Technologie kan alleen zorgen voor kostenvoordeel. Marketeers moeten zorgen dat er voldoende hoopla omheen gegenereerd wordt dat er ook een markt voor is om dat kostenvoordeel te kunnen uitnutten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.