Deze weblog komt in de marketingboeken…

Deze weblog komt in de marketingboeken…
,

McDonalds opent een weblog. Niet zomaar een weblog, maar eentje over corporate responsibilty. Zoals zij zelf schrijven: Perspectives on McDonald?s aspirations, activities, and challenges as we work to make a difference on corporate social responsibility issues that matter. Wat hieraan bijzonder is,

is het feit dat McDonalds een van de bedrijven is, die het meest onder vuur liggen van onder meer anti-globalisten. Lees No Logo, Adbusters of bezoek een van de vele sites die kritiek hebben op McDonalds, en je begrijpt dat het moedig is van McDonalds om deze stap te zetten. Bij mijn weten is dit ook de eerste grote organisatie met een schare publieke tegenstanders die op deze wijze een dialoog aangaat.

Mijn voorspelling: dit gaat of heel goed (echte dialoog & transparantie) of heel fout (weblog is over paar maanden verdwenen). Ik hoop het eerste.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Volgens mij heeft de Marketingfacts gisteravond een feestje gehad, te zien aan de taalvouten her en der ;-)

    geplaatst op
  • Je bent wel erg scherp vanochtend Max; maar moet je teleurstellen, we hebben gisteren geen Marketingfactsfeestje gehad. Sterker nog, we zijn druk aan het werk om de nieuwe site binnenkort te kunnen lanceren.

    geplaatst op
  • Mooie case hoe het nieuws zich kan verspreiden. Op dinsdag schrijft Bernice hier over de McDonalds-weblog, op vrijdag wordt hij gerefereerd in het NRC (als Bernice Klaassen van Blauw en niet van Marketingfacts maar dat terzijde) en dat wordt vervolgens weer opgepakt door Fred Sengers van Marketingpulse. Volgende week waarschijnlijk in de MarketingTribune te lezen...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.