Digitale brievenbus Privver verliest Nuon als partner

Digitale brievenbus Privver verliest Nuon als partner

Klanten van Nuon kunnen hun rekeningen niet langer digitaal verwerken via Privver. Het besluit is een klap voor de dienst van TPG Post.

imageSinds de lancering van de digitale brievenbus kampt Privver (info: consumenten, partners) met hooggespannen verwachtingen die niet worden waargemaakt. Essentieel voor een dergelijke dienst is de deelname van zoveel mogelijk bedrijven, zodat het voor consumenten aantrekkelijk wordt om mee te doen.

Bij de start twee jaar geleden waren er vijf deelnemende partijen: KPN, Nuon, Casema, SNS en VGZ. Nu zijn dat er nog altijd niet meer dan vijftien, waarvan een aantal (zoals de gemeente Eindhoven, Greenpeace en Leger des Heils) niets anders doet dan een nieuwsbrief versturen via Privver.

Nuon heeft nu besloten af te haken als deelnemende organisatie. Het was een van de weinige bedrijven die een zinvolle dienst leverden met de mogelijkheid om via internet nota’s te betalen. In een mededeling aan zijn klanten zegt Privver ‘niet op de hoogte te zijn van de reden van het besluit’.

Eigen website

Vreemd genoeg zijn de gebruikers van Privver hiervan w?l op de hoogte. Dezelfde dag dat zij post van Privver ontvangen, krijgen ze namelijk een mededeling van Nuon. Het energiebedrijf geeft hierin duidelijk de reden voor het besluit met Privver te stoppen: “Wij hebben ervoor gekozen het contact met onze klanten via internet zo veel mogelijk via de eigen website te laten plaatsvinden.”

Nuon is zelf echter nog niet zover dat klanten hun rekeningen via de site kunnen betalen. Privver-gebruikers moeten nu op zoek naar een andere betaalmethode: een ouderwets overschrijvingsformulier of met behulp van elektronisch bankieren. Nuon onderzoekt naar eigen zeggen nog op welke manieren de klant in de nabije toekomst gepersonaliseerde nota’s via de Nuon-site kan raadplegen.

Het aantal klanten bedraagt volgens Privver 130.000, veel minder dan oorspronkelijk geraamd.

Archief:

mei 2001
Via een nieuwe dienst van PTT Post kunnen consumenten belangrijke post als bijvoorbeeld rekeningen, digitaal ontvangen en verwerken.

december 2001
De PTT verwacht dat in de zomer van volgend jaar 200.000 Nederlanders gebruik zullen maken van Privver: ‘belangrijke post’ ontvangen via internet.

mei 2002
Case study: Digitale betaalservice Privver

september 2002
Nederland valt niet massaal voor de elektronische brievenbus van TPG Post, Privver. Momenteel zijn er slechts zo’n 100.000 gebruikers, veel minder dan verwacht.

april 2003
Klanten van Nuon kunnen hun rekeningen niet langer digitaal verwerken via Privver. Het besluit van Nuon is een klap voor de dienst van TPG.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Kan Privver z'n contracten met Mercury Interactive en Laura Guazzaroni ook wel opzeggen!


  geplaatst op
 • Aardige discussie via Webwereld:
  http://www.webwereld.nl/nieuws/reactie_compleet.phtml?id=14831

  Persoonlijk denk ik dat Privver een verkeerd business model heeft gehanteerd (onvolledig en te duur voor partners; 0,30 euro per electr. aflev.).

  geplaatst op
 • Hi Marco,
  the first comment it is crap.
  I don't know where you get the news (from your fantasy I suppose)
  but I'm not a Freelance and I'm still working for Privver.
  I'm a TPG post employee like all the Privver employees.

  Regards
  Laura Guazzaroni

  geplaatst op
 • Hi Laura, I don't understand all your excitement about an article that was written months ago. Furthermore, if your are not a freelancer and work as an employee at TPG post, why do you have the next phrase on your site: You can hire me as an employee. The easiest way to buy my services is probably to hire me as an employee. I'm ready to relocate outside the Netherlands either in Europe or in the USA. Of course, while I have rights to work in the EEC, I need a visa to work in the USA.?

  See for example:
  http://www.lauragua.com/source/portfolio/privver2003.html

  Nice portfolio btw!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.