Directeur Olivier van Duijn: “6% omzet MKB loopt via Marktplaats”

Directeur Olivier van Duijn: “6% omzet MKB loopt via Marktplaats”

Olivier van Duijn (1967) is directeur van Marktplaats, de handelswebsite die onlangs zijn vijftiende verjaardag vierde. Hij is sinds 4 jaar verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de handelsmogelijkheden van het platform. En dat bevalt: "Er zijn natuurlijk maar weinig plekken waar je met je handen aan zoveel knopjes kunt zitten en waar iets gebeurt."

Wat feiten die Van Duijn oplepelt, zijn:

  • dagelijks 350.000 advertenties geplaatst
  • 1,3 miljoen bezoekers per dag.
  • 125.000 transacties per dag tussen mensen onderling
  • 30.000 transacties per dag tussen bedrijven en mensen
  • er werken 175 mensen bij Marktplaats.

Uit onderzoek van Blauw Research blijkt dat 6 procent van de omzet in het MKB via Marktplaats zou lopen. "Marktplaats biedt daarbij een groot publiek. En dat is eigenlijk het eenvoudige verhaal." Daarmee concurreert het met bol.com's Plaza, waar deels dezelfde klanten actief zijn. Het verschil: Marktplaats biedt zelf niet dezelfde producten aan als de MKB-ers.

De belangrijkste inkomsten van Marktplaats zijn afkomstig van bedrijven. Daarnaast biedt het diensten aan adverteerders, die het Marktplaats-publiek graag willen bereiken op het moment dat deze concreet aan het zoeken zijn naar bijvoorbeeld een nieuwe auto.

De data die Marktplaats daarbij verzamelt, zijn goud waard. De basis blijft echter de handel tussen mensen, verzekert Van Duijn.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik moet een beetje lachen om de zelfbevlekking van marktplaats. De laatste dagen zijn ze veel in de media om te vertellen hoe trots ze zijn op hun "marketingkanaal". Ik vind het helemaal niets. Niet de juiste marketingtools, te weinig inzichten en geen directe koppeling met databases. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zoals de website in het algemeen lijkt alles zo verouderd. Niet voor de online marketeer anno 2014.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.