Driekwart van alle e-mail is spam

Driekwart van alle e-mail is spam

De toename van het aantal phishing-aanvallen is wellicht een voor-bode van gerichte aanvallen door middel van e-mail, één op de 16 e-mailberichten is geïnfecteerd met een virus en in 2004 bestond maar liefst 73 procent van alle e-mail uit spam. Dit zijn enkele van de zorgwekkende conclusies uit het het jaarlijkse MessageLabs Intelligence Email Security Report voor 2004 (pdf).

Er zijn dus ook nog andere redenen waarom jongeren steeds minder gebruik maken van e-mail!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Is drie kwart niet een beetje overdreven. Ik heb 3 e-mailadressen, waarvan 1 regelmatig wordt bestookt met spam. Dit komt omdat ik dit e-mailadres ooit vrij beschikbaar heb gepubliceerd op een forum.

    Dus ook nog een keer eigen schuld.

    Ik kan wel voorstellen dat het e-mailen afneemt. Met MSN, SMS, MMS of EMS bereik je iemand direct, terwijl je bij e-mail soms UREN moet wachten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.