Elon Musk snapt Twitter

Elon Musk snapt Twitter

Elon Musk, de Amerikaanse ingenieur, ondernemer en uitvinder van SpaceX, mede-uitvinder van PayPal en eigenaar van Tesla, snapt Twitter. Hij gebruikt het medium voor updates over zijn bedrijven en projecten of bijvoorbeeld om te waarschuwen voor de gevaren van artificiële intelligentie. En hij speelt het spel van aandeelkoersen, tweets en media-aandacht gezellig mee. 

Not a car

Het begon allemaal met deze tweet:

Dat Tesla zijn horizon ging verbreden, hing al een tijdje in de lucht. Hoe horen we dus pas op 30 april. Toch is het goede antwoord waarschijnlijk al via hashtag #TeslaNewProductGuesses te vinden: een ‘battery pack’ voor energie in huis.

Interessanter is het effect van een berichtje van nog geen 140 tekens. Het aandeel Tesla steeg met bijna 4 procent na de tweet, terwijl het daarvoor nog in de min stond. Met een bericht van 115 karakters verhoogde Musk de totale beurswaarde van Tesla in een klap met 900 miljoen dollar. Kanttekening daarbij is dat de beurswaarde van technologiebedrijven eerder een weerspiegeling is van het sentiment en momentum rond een bedrijf dan de echte waarde van de operatie van een bedrijf als Tesla.

Geen intentie

Frappant is dat Musk op 16 maart nog tweette dat hij absoluut geen intentie heeft de prijs van aandelen Tesla te beïnvloeden met tweets.

Sterker nog, Musk meent dat korte stijgingen van de prijs zelfs nadelig werken voor het merk. Ironisch genoeg viel ook die tweet samen met een stijging van 3,7 procent van het aandeel Tesla. Net zoals deze tweet op 29 januari over de over-the-air-updates van een van de Tesla auto’s die samenviel met een stijging van 2,9 procent van het aandeel.

Tweet Musk = stijging aandeel?

Ondanks dat de tweets van Musk op verschillende momenten een positief effect hadden op het aandeel Tesla, is dat niet altijd het geval. Een tweet van Musk op 8 maart (zondag) waarin hij de vertraging van de bouw van een megafabriek ontkende voorkwam niet dat de koers van het aandeel op maandag met 1,8 procent daalde. 

Helaas voor de aandeelhouders gaat ‘tweet Musk equals stijging aandeelprijs’ dus niet op. Al is 7,8 miljoen dollar (tijdelijke) stijging van bedrijfswaarde per karakter van een tweet geen slechte score voor een maandagavond.

Credits afbeelding: JD Lasica, licentie: CC BY (Commercieel hergebruik, inclusief aanpassing)

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Om eerlijk te zijn vind ik bovenstaande artikel een beetje mager mbt de titel. Als ik lees dat een van de bekendste CEO's en techfiguren van het moment 'Twitter snapt', dan verwacht ik een uitgebreid verhaal over hoe hij Twitter in zet om contact te onderhouden met klanten, leveranciers, fans, en ze te informeren. (voorbeeld: https://twitter.com/elonmusk/status/582950508429705216), of hoe hij de voor- en nadelen uiteen zet van vliegende auto's (https://twitter.com/elonmusk/status/580478678808850432 en de daarop volgende tweets van hem), of hoe hij in simpele taal uitlegt hoe ruimtevaart werkt (https://twitter.com/elonmusk/status/559562992145027075). Dit wordt alleen in het begin heel kort belicht, helaas.

    Ruim de helft gaat echter over de aandelenkoers van Tesla en hoe zijn tweets die beïnvloeden. Dit gebeurt na elke tweet van elke CEO van elk beursgenoteerd bedrijf.

    Er zijn veel CEO's en managers die Twitter niet snappen, en alleen maar zenden, of het tijdverspilling vinden. Elon Musk snapt Twitter echter wél, zoals de titel van het artikel al zegt: ik had daar alleen wat meer voorbeelden van terug willen zien zoals ik er een paar van postte, t.o.v. het aandelenkoers-verhaal :)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.