Eltingh en Haarhuis stappen in narrowcasting

Eltingh en Haarhuis stappen in narrowcasting
, ING Groep
@evr

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, het voormalig nummer 1 tennisduo van de wereld, stappen in afhangbord.nl. Afhangbord.nl is een gratis digitaal reserveringssysteem voor tennisclubs. Voor adverteerders is afhangbord.nl het eerste digitale medium om de tennisser in Nederland dagelijks landelijk te bereiken.

Jacco Eltingh: “We werken met ons bedrijf Eltingh Haarhuis Tennis Events voor en met bedrijven die in tennis zijn ge?eresseerd. We weten dat veel van die bedrijven graag de tennissende Nederlander het hele jaar van dag tot dag willen bereiken. Afhangbord.nl voorziet hierin. We willen binnen enkele jaren naar 500 tennisclubs, waarmee we een bereik van zo?n 400.000 tennissers en 1.200.000 niet tennissers hebben.?

Tennisclubs krijgen een compleet systeem dat in het clubhuis opgehangen kan worden. Het systeem bestaat uit een touchscreen, een computer en een kaartlezer. Hierop draait software waarmee je af kan hangen. Het systeem is gekoppeld aan internet. Je kan dus gewoon in de kantine afhangen. Door je tennispas en die van degene waar je mee gaat spelen door de kaartlezer te halen kan je afhangen. In een korte filmpje (mpg 2,5 MB) kan je zien hoe eenvoudig het afhangen werkt. De dagelijkse leiding van afhangbord.nl is in handen van TDX.

Men verwacht voor 2006 100 verenigingen met een bereik van 80.000 tennissers zonder problemen te gaan halen. De eerste 100 clubs die zich aanmelden maken kans op een clinic van Paul en Jacco.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Op dit gebied hebben de twee heren natuurlijk al behoorlijke concurrentie van de Tennis Box. Dit product bestaat al langer en heeft volgens mij al aardig wat clubs overtuigd om digitaal te gaan afhangen.

  geplaatst op
 • Conceptje is van TDX en draait al een tijdje. Ik denk dat beide heren instappen en uithangbord worden voor afhangbord.nl. :)

  geplaatst op
 • @ Eric: De echte pionier op dit gebied is Axxess Point. Zij zijn actief sinds 1997. Zij hebben inmiddels al jaren zo'n 30 clubs die hun systeem gebruiken. Afhangbord.nl heeft Axxess Point overgenomen.

  Voor zover ik weet heeft Tennisbox in 2004 1 club gehad. In 2005 8 clubs. Wij zijn in 2005 gestart met 2 clubs. We zijn op dit moment de eerste Axxess Point clubs op onze software over te zetten.

  De technologie die we voor afhangbord.nl gebruiken heeft zich inmiddels stevig bewezen. Voor registratie van alle leden gebruiken we MeasureMail. Dit wordt onder andere gebruikt door bedrijven als Sanoma Uitgevers, Electrabel, Arboned en Lost Boys. Verder gebruiken we voor de website onze software die ook door oa Managementsite al jaren wordt gebruikt. Er is een standaardkoppeling met MeasureMail, zodat iedereen veilig in kan loggen. Op het touchscreen gebruiken we dezelfde technologie die ook door Tell me al 3,5 jaar wordt gebruikt op 360 touchscreens in 60 winkels lang.

  Verder denk ik dat de propositie van Tennisbox en Afhangbord.nl sterk van elkaar afwijken. Tennisbox levert een ICT oplossing, wij zijn primair een medium in tennisland. Uiteraard speelt het afhangen daarbij een zeer belangrijke rol.

  Verder denk ik dat het goed is dat clubs wat te kiezen hebben.

  Kan je ook een link opnemen naar afhangbord.nl op tennis.startkabel.nl?

  geplaatst op
 • @ Albert: Het klopt dat Jacco en Paul het uithangbord worden. Lijkt me toch ook verstandiger, dan wanneer ik het uithangbord wordt of zie ik dat verkeerd ;-) Belangrijkste reden voor de samenwerking zijn voor ons hun contacten richting adverteerders.

  geplaatst op
 • @ Martijn: dure outdoorreclame:)
  Btw heel leuk initiatief.

  geplaatst op
 • Martijn, bedankt voor je toelichting.
  Ik heb de link naar afhangbord ook opgenomen op http://tennis.startkabel.nl .

  geplaatst op
 • @ Eric: Thanx!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.