Eyewonder lanceert push-down ad

Eyewonder lanceert push-down ad

Eyewonder heeft een nieuw bannerformaat in het leven geroepen: de push-down ad. Het is een expandable banner die niet over de content heenschuift, maar de content naar onder of zijwaarts schuift (via: Frank-ly).

Zoals eerder aangegeven zien we steeds meer bannerformaten die afwijken van de IAB standaarden. Gezien de vele mogelijkheden die internet biedt en de vaak effectievere customized advertenties, vraag ik me dan ook serieus af of standaardisatie uberhaupt zin heeft.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Op het eerste gezicht in ieder geval veel bezoekersvriendelijker dan al die float-over rommel.

  geplaatst op
 • De eerste kreeg ik gisteren voor m'n kiezen op Reuters.com. Wel ff wennen. Het 'terugschuiven' gaat namelijk vrij langzaam en dat is vervelend als je middenin de tekst zit... Het is zeker een verbetering t.o.v. de 'waar-je-ook-klikt-je-klikt-op-de-banner' variant.

  geplaatst op
 • Terugschuiven gaat idd langzaam en is wat mij betreft al snel een behoorlijke showstopper. Daarentegen goed om te zien dat de ontwikkelingen in volle gang zijn. Maar wat me opvalt is dat de meeste innovaties op dit vlak uit Amerika komen. Hebben we in NL niet bureau's die in deze voorop lopen?

  geplaatst op
 • Videostrip.nl (wij) houden ons bezig met deze expandable technieken. Op onze self service site kan je dergelijke banners zelf aanmaken.

  De push down versie behoort ook tot de mogelijkheden.

  Groet Dolf Kars

  geplaatst op
 • Dit bestaat al langer voor zover ik weet. Als ik met niet vergis kan dit al enige tijd via Eyeblaster...

  geplaatst op
 • Klopt, jaar of twee geleden al weer.

  geplaatst op
 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit format nog niet eerder had gezien. Enig idee waarom het format zo weinig wordt toegepast?

  geplaatst op
 • De pushdown ad animatie krijg je onder Opera niet te zien. Die toont alleen een statische banner. Met Firefox en IE loopt het in ieder geval lekker vlot. Stuk minder hinderlijk dan de popups.

  geplaatst op
 • Dat EyeWonder spul is heel netjes in elkaar geprogrammeerd: het werkt ook op een Apple als een zonnetje, in zowel Firefox als Safari. En dat kan je van EyeBlaster helaas nog steeds niet zeggen...

  geplaatst op
 • Carl, is de beperkte implementatie van Eyeblaster wellicht ook de reden dat het vooralsnog weinig is toegepast?

  geplaatst op
 • @Marco: Dat klopt. Pakweg 90% van de bannerontwerpers is professioneel vormgever, en werkt dus - als vanouds - op een Apple computer. En die gaan hun machinepark en software natuurlijk niet voor het gebruik van EyeBlaster compleet overhoop gooien.

  geplaatst op
 • Sites accepteren het ook niet altijd - of vragen er gewoon teveel geld voor. Maar neemt niet weg dat we inderdaad wel wat meer buiten de gebaande paden mogen gaan.

  geplaatst op
 • eyeblaster push down banner bestaat inderdaad al jaren, en we hebben testen gedaan met telegraaf.nl en het werkt prima. sites moeten het actief aanbieden. Technologie is geen issue. En wat betreft de apple argumenten, 98% van site bezoekers bekijken banners nog steeds op windows. ooit gedacht dat het dan handig is om op dezelfde configuratie te ontwikkelen zodat je zeker bent van want site bezoekers zien...

  geplaatst op
 • @Guy: We hebben 't hier al vaker over gehad: er zit een enorme discrepantie tussen het computergebruik van de makers en de kijkers. Bannerontwerpers werken met Apple computers, bannerkijkers hebben Windows PC's.

  Eyeblaster zou haar afzetmarkt (bij de bannerontwerpers) gigantisch vergroten door het systeem Apple compatibel te maken. Waarom denk je dat ze dit niet doet?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.