Facebook debuteert op de beurs en wordt gewaardeerd op 117 miljard dollar

Facebook debuteert op de beurs en wordt gewaardeerd op 117 miljard dollar

Vandaag was het dan zover. Een half uur na de planning, was het half 6 dan zover: de lancering van Facebook op de technologiebeurs Nasdaq. Het aandeel ging van start met een openingsprijs van 42 dollar, duim 10 procent hoger dan de introductieprijs van 38 dollar. Momenteel schommelt het aandeel tussen de 40 en 41 dollar. 

De verwachting dat de koers direct zou exploderen kwam niet uit. Het was even schrikken toen binnen een uur het aandeel daalde tot net onder de introductieprijs van 38 dollar. Daarna trok het aandeel weer aan. 

Mark Zuckerberg

De beursgang legt oprichter Mark Zuckerberg op z'n zachtst gezegd geen windeieren. Met zijn nieuwe vermogen van ±21 miljard behoort Zuckerberg tot de 30 rijkste mensen ter wereld.  Na de beursgang behoudt de oprichter een meerderheidsbelang van ongeveer 57 procent.

Om half 4 opende Zuckerberg de Nasdaq door het luiden van de bel. 

Dit weekend komt Byung Koo Mulder met een uitgebreidere analyse van de IPO van Facebook op Marketingfacts.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Very Nice!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.