FBTO lanceert chatmogelijkheid op website

FBTO lanceert chatmogelijkheid op website

Verzekeraar FBTO biedt bezoekers van haar website sinds kort de mogelijkheid rechtstreeks te chatten met medewerkers van het bedrijf. FBTO is hiermee volgens eigen zeggen de eerste verzekeraar van Nederland die klanten deze mogelijkheid biedt.

Op de homepage van FBTO en bij het afsluiten van verschillende verzekeringen, wordt de bezoeker gewezen op de mogelijkheid via chat in contact te komen met FBTO.

Jan van der Werf, Marketing & Online Business Manager bij FBTO, vertelt: “FBTO hanteert als motto ‘verzekeren kan je zelf’. We zijn dan ook continu op zoek naar manieren om onze (potenti?le) klanten nog beter te voorzien van benodigde informatie. Vroeger werden veel vragen telefonisch gesteld en beantwoord. Dit is niet langer vanzelfsprekend. Vandaar dat we, naast de gebruikelijke kanalen, nu ook chat aanbieden. Klanten kunnen dan zelf kiezen op welke manier zij contact met ons opnemen, afhankelijk van hun vraag en voorkeur.”

De chat-functionaliteit is door portalspecialist e-office ontwikkeld op basis van Lotus Instant Messaging (Sametime) en geïntegreerd in de bestaande website.

Bron: persberichten.com, ebase.nl


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Zoals ik 10 november hier al opmerkte afficheert FBTO de chatmogelijkheid ook via een opvallende printcampagne.

  geplaatst op
 • FBTO is daarmee niet de eerste. Eind jaren negentig was er ook een verzekeraar (ik dacht Zwitserleven) die een dergelijke functie had maar dan alleen op bepaalde tijden. Dit is volgens mij niets geworden

  geplaatst op
 • Ik geloof absoluut in de mogelijkheden van chat als verkoopkanaal.
  Het zou natuurlijk erg mooi zijn als de chattende medewerkers een extra incentive voor de klanten hebben om ze direct binnen te halen, dus met een soort van e-coupon de klanten binnen 2 uur na de chat extra korting geven of zo.
  Je hebt namelijk live contact met hele "warme" klanten die al op je site zijn. Als je het klikgedrag van de klant dan ook nog kan zien kan je direct een inschatting maken van de interesses en de verkoopkansen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.