Fictie: Google niet evil? Lees ‘Scroogled’

Fictie: Google niet evil? Lees ‘Scroogled’

‘We don’t know enough about you.’ - Google CEO Eric Schmidt

Hij omhelsde haar, zich opeens heel erg bewust van zijn geur na een nacht doorgegoogled te zijn. ‘Maya,’ zei hij, ‘wat weet jij van Google en de veiligheidsdienst?’ Ze verstijfde toen hij de vraag stelde. Een van de honden begon te piepen. Ze keek om zich heen en gebaarde naar het tennispark. ‘Boven aan die lantaarnpaal. Niet meteen kijken,’ zei ze. ‘Dat is een van onze gemeentelijke WiFi punten. Groothoek webcam. Kijk de andere kant op als je praat.’

Mooi fictieverhaal (4600 woorden) van journalist en schrijver Cory Doctorow over de macht van Google. Volgens de auteur zelf, gaat het verhaal over ‘the day Google became evil.’ Het is een vertaling, lees hier de Engelse versie op de site van Radar Magazine (via: Marie-Jose Klaver).


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.