Financiele weblogs: beleggen

Financiele weblogs: beleggen

Financiele weblogs: Blikopdebeurs.comAlhoewel de financiele wereld niet bekend staat als open en interactief, valt het me op dat er steeds meer financiele weblogs worden gestart. Over sparen, verzekeren maar vooral ook over beleggen.

Wie bijvoorbeeld op web-log.nl zoekt naar termen als beleggen, beurs of beurskoersen, komt al snel op weblogs als beleggen.web-log.nl, beurspraat.web-log.nl of debeurs.web-log.nl. Ook in het recent gestartte weblognetwerk Blogo.nl is een weblog over beleggen te vinden. Op beleggen.blogo.nl neemt financieel expert Ron Belt de lezer mee in de wereld van beleggen.

Veruit de meest complete weblog over beleggen is op dit moment blikopdebeurs.com. Blikopdebeurs is een initiatief van particuliere beleggers en al vanaf juni 1999 online als forum en sinds een jaar of twee ook als weblog. Het meeste redactiewerk komt van Hans Jager, oprichter en drijvende kracht achter de site. Ontstaan uit onvrede over het niveau en diepgang op fora als Eurobench en IEX, probeert Hans samen met 4 medebeleggers een platform te bieden aan particuliere beleggers. Op de vraag waar de RSS-feed was werd mij verteld dat deze waarschijnlijk vanaf augustus beschikbaar is.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • In BusinessWeek Online staat deze maand een artikel over Blogging For Dollars met daarin een overzicht van 10 weblogs voor en door financiele beleggers.

  Wie weet nog andere Nederlandstalige weblogs over beleggen die niet in het lijstje hierboven staan vermeld?

  geplaatst op
 • Beleggen is een zeer belangrijke hobby van veel mensen, iedereen heeft er zo zijn mening over en komt daar graag voor uit (want als je iemand overtuigd en hij koopt je aandeel, stijgt de koers), dus dat er steeds meer van deze sites komen is mij niet verassend.

  www.beursplaza.nl heeft helaas nog geen reactie mogelijkheden, dus lijkt het me nog niet echt een weblog, maar wat niet is kan misschien nog komen...

  geplaatst op
 • Ik ken geen andere Nederlandstalige beleggersblogs, maar de financiële wereld bestaat uit meer dan alleen beleggen natuurlijk. Ik heb bijvoorbeeld wel kunnen vinden: pensioen.web-log.nl en verzekeren.web-log.nl.

  geplaatst op
 • Maar ja, die sites zijn zo spannend als kijken naar opdrogende verf...

  geplaatst op
 • @pat: er zijn inderdaad veel meer financiele blogs; was van pan om morgen een kort stukje te schrijven over de weblogs die gaan over verzekeren ;-)

  @webwolff: je moet voor de aardigheid eens de weblog van Gerrit-Jan Doorneweerd lezen. De weblog gaat over verzekeraars en verzekeringen en is alles behalve saai. Die man zouden ze hoofd communicatie moeten maken bij een grote verzekeraar!

  geplaatst op
 • @webwolff: het is nu eenmaal niet zo'n spannende wereld ;-)

  geplaatst op
 • Weblog gelezen en : volkomen waar. Toegegeven, is geen sex, spanning en sensatie. Maar geef die man inderdaad AUB de macht over Oosteuropese blaadjes als het Verzekeringsblad, VVP e.d..

  Wat een verschil ! Dan toch maar afsluiten via Doorneweerd ?....

  nehh ! ;^D

  geplaatst op
 • Sex, spanning en sensatie staan overigens nog wel op mijn lijstje.

  geplaatst op
 • weblogs over beleggen kunnen zeer leerzaam zijn als mensen hun handel en wandel op de beurs bloggen. Artikelen lezen over hoe je achteraf gezien had moeten handelen is lang zo leerzaam niet als iemand van dag tot dag volgen en per dag de afwegingen lezen om al dan niet een positie te verkopen.
  op www.3stocksonfire.com wordt dit in een forum gedaan.

  zelf ben ik hier zojuist mee begonnen op http://www.stock-diary.blogspot.com

  geplaatst op
 • hallo iedereen..
  ik zag dat je hier leuke tipjes achter kan laten dus dacht ik zet ik mijne er ook eventje bij.
  ik was dus laatst aan het zoeken naar een goeie site voor mijn administatie en toen kwam ik op deze site.
  http://www.bespaarvisie.nl/_enq/index.php?sid=88732&lang=nl

  op die site kan je een enquete invullen,
  onder de vragen kan je vragen vinden over je stroom leverancier, internetprovider e.d
  als je bijv. graag wil besparen op 1 van die gebieden kan je dat daar invullen en dan zou je gebeld worden.
  nou ik werd dus 2 dagen later gebeld door een financieel adviseur die telefonisch een afspraak met mij maakte voor een ontmoeting.
  nou heb ik aankomende maandag een afspraak met die financieel adviseur die dan bij mij langskomt om samen mijn opties te bekijken.
  ik vind dit echt heel handig want ik ben alleen staande moeder van 2 kinderen en heb hier natuurlijk helemaal geen verstand van.
  ik hoop dat jullie hier ook van kunnen proviteren, want daar doe ik het natuurlijk voor.

  groetjes annie

  geplaatst op
 • Als je een onafhankelijk en vooral niet commercieel beleggersforum wilt, dan ken ik alleen CroesusForum.com

  geplaatst op
 • Ondanks dat de berichten hierboven wat ouder zijn dan dit bericht zijn de weblogs m.b.t. beleggen nu veel meer aanwezig. Een goed voorbeeld is http://www.beursig.nl waar meerdere keren per week berichten worden geplaatst die met beleggen te maken hebben. Vooral gericht op België en Nederland. Daarnaast is er ook een forum voor de beleggers wat pas enkele maanden bestaat maar erg actief wordt gebruikt: http://www.beursig.nl/forum

  Misschien kan het onderwerp hierboven eens opnieuw leven worden ingeblazen naar de huidige tijd.

  geplaatst op
 • De url's werken blijkbaar niet in het vorige bericht:

  http://beursig.nl
  http://beursig.nl/forum

  geplaatst op
 • Ondanks de financiële crisis, wordt beleggen volgens mij steeds populairder. Op zich begrijpelijk, omdat steeds meer brokers ook online hun diensten aanbieden.

  En tja, na de crisis kunnen de aandelen (op lange termijn) waarschijnlijk toch alleen maar stijgen. ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.