Gebruikers nieuwe media tevredener over vrijentijdsbesteding

Gebruikers nieuwe media tevredener over vrijentijdsbesteding
, Reddion
@alexstil

Personen die aangesloten zijn op het internet tonen zich iets meer tevreden over de besteding van hun vrije tijd, ongeacht het aantal uren dat achter de computer wordt doorgebracht om te surfen op de elektronische snelweg.

De invulling van de vrije tijd verschilt met een computer thuis
Zonder een computer thuis wordt er gemiddeld bijna twee?nhalf uur per dag tv gekeken of naar muziek geluisterd,wordt anderhalf uur besteed aan sociale contacten en wordt er drie kwartier gelezen.Computerbezitters besteden bijna een uur minder aan deze activiteiten.Met een internetaansluiting daalt dit gemiddeld met nog een kwartier, tot drie?nhalf uur.

Zeven van de tien 15-plussers on line
Eind jaren tachtig stond in ongeveer een op de tien huishoudens een computer.Dit aantal is de laatste jaren sterk gegroeid,mede onder invloed van tal van pc-priv?projecten en de opkomst van internet.In 2003 beschikten acht op de tien personen van 15 jaar en ouder over een computer thuis.Zeven op de tien konden on line .Een grote meerderheid (83 procent)begaf zich daadwerkelijk minstens een keer per maand op de elektronische snelweg.Vooral jongeren en hoger opgeleiden beschikken thuis over een internetverbinding en maken er ook frequent gebruik van.

Deze gegevens heb ik uit het CBS rapport (pdf) gehaald over sociale trends. een erg interessant rapport om even door te scannen.

Bron:
De Nederlandse samenleving 2004 Sociale trends - CBS


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.