Geen Internet Explorer meer voor de Mac

Geen Internet Explorer meer voor de Mac

Microsoft adviseert Apple gebruikers over te stappen van Internet Explorer naar bijvoorbeeld Apple Safari, FireFox of Opera. Vanaf 2006 zal Microsoft geen security updates meer uitvoeren voor IE en zal de browser niet meer te downloaden zijn via Mactopia. Apple gebruikers zullen dus op zoek moeten naar alternatieven voor MS Internet Explorer.

Een vreemde stap van Microsoft, helemaal nu het marktaandeel van IE toch al aan het dalen is doordat bijvoorbeeld Firefox sterk in opkomst is. (Via: BBC News)


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik heb zelf een iBook en inderdaad IE geinstalleerd maar eigenlijk amper gebruikt. Websites zien er in IE op de Mac zelfs slechter uit dan soms in Safari... Zie weinig reden om het te gebruiken.

  Het is natuurlijk waar dat het marktaandeel van IE alreeds daalt, maar hoeveel mensen met een Apple gebruiken nu IE? Dit staat in geen verhouding met het (verder) ontwikkelen van Internet Explorer voor de Mac.

  geplaatst op
 • Lijkt me inderdaad ook geen slechte beslissing van Microsoft. Kosten zullen hoger zijn dan de opbrengsten.

  geplaatst op
 • Tja, zit wat in natuurlijk, al zie ik dat veel mensen in m'n omgeving met een Mac hebben IE als backup gebruiken voor die enkele site die het in andere browsers niet goed doet. (Zoals ik zelf ook IE als backup heb voor sommige sites die het in FireFox niet goed doen)

  Wellicht dat dat probleem vanzelf oplost als meer sites volgens standaarden gebouwd worden die het in meerdere browsers correct doen.

  geplaatst op
 • Remi, dat is het probleem net hé. IE lapt de standaarden aan z'n laarzen dus sites die volgens de standaard opgebouwd zijn zullen niet correct weergegeven worden in IE, laat staan IE op de mac. De sites moeten niet aangepast worden, wel de browsers die gewoon de w3c regels moeten volgen.

  geplaatst op
 • Het probleem is nu juist meestal wél de sites. De sites die je niet kunt bezoeken met een degelijke macbrowser maken gebruik van verouderde browser detection scripts.
  T-mobile bijvoorbeeld wil dat ik de laatste versie van IE of godbetert Netscape ga downloaden. Met wat moeite kom ik langs dit script om vervolgens te zien dat alles gewoon werkt.
  Ongelooflijk dat sommige web 'professionals' nog steeds in 1999 zijn blijven steken.

  geplaatst op
 • Even een kleine aanvulling:
  MS is al in juni 2003 gestopt met IE voor de Mac en deze is dus al 2 jaar niet meer courant.
  Volgens de 'lifecycle' wordt volgende week geheel gestopt met support en kan je eind januari 2006 IE voor de Mac al helemaal niet meer downloaden.
  Zie de downloadpagina van IE voor Mac
  Oftewel, IE Mac is exit, kennen we niet meer en doen we ook niks aan/voor. :-)

  Bovendien raadt Microsoft alleen Apple's Safari aan als alternatief. Geen woord over Firefox, Camino of Opera.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.