Google Ads zoekwoordplanner: dit zijn de nieuwe functionaliteiten

Google Ads zoekwoordplanner: dit zijn de nieuwe functionaliteiten
, SDIM

Google Ads introduceerde onlangs de nieuwe verbeterde zoekwoordplanner. Er werden nieuwe toepassingen geïntroduceerd, maar ook een aantal functies geherintroduceerd. Bij het doorvoeren van de nieuwe interface vorig jaar zijn er een aantal veel gebruikte functies in de zoekwoordplanner vervallen, deze zijn nu weer te gebruiken. De nieuwste functionaliteiten op een rijtje.

Meer uitgangszoekwoorden

Door deze nieuwe (oude) toepassing is het weer mogelijk om tot tien suggesties voor zoekwoorden toe te voegen. Resultaat? Sneller en specifiekere zoekwoorden vinden.

Zoekwoordtrends

Deze optie geeft individuele trends voor specifieke zoekwoord ideeën weer. De zoekvolumes kunnen op periode worden ingezien maar kunnen ook worden uitgesplitst op locatie (provincie / gemeente / plaats) en op platform (mobiel / desktop / tablet): mix and match met specifieke zoekopdrachten.

Gegroepeerde ideeën

Met deze optie wordt per thema zoekwoordideeën getoond die tegelijkertijd of apart aan een plan of bestaande campagne toegevoegd kunnen worden. 

Een idee opslaan bij een bestaande campagne

Het is nu ook mogelijk om een zoekwoord direct toe te voegen aan een specifieke campagne en advertentiegroep, daarbij kan direct het zoekwoordtype worden gekozen. Dit bespaart een hoop tijd!

Uiteraard kunnen de zoekwoorden ook worden toegevoegd aan het plan in de zoekwoordplanner.

Voorgesteld budget

Bij het opmaken van een nieuw plan wordt bij het toevoegen van nieuwe zoekwoord(en) een voorgesteld budget aangegeven, dit is gebaseerd op het maximale CPC-bod, hierbij wordt direct een prognose van de kosten gegeven. Met deze toepassing kan voorkomen worden dat de campagne gedurende de looptijd beperkt wordt door budget.

Kolom Concurrentiewaarde

Bij het opdoen van zoekwoord ideeën kunnen een aantal handige nieuwe kolommen geselecteerd worden, waaronder de statistiek 'Concurrentie (geïndexeerde waarde)', deze statistiek toont de mate van concurrentie van de advertentiepositie voor een zoekwoord op basis van de ingestelde locatie en andere targetingopties in het zoeknetwerk. Maar ook de 'Organische vertoningspercentage' en 'Organische gemiddelde positie' zijn handige statistieken die niet standaard worden vertoond in de zoekwoordplanner.

Conclusie

Al met al zijn wij blij met de nieuwe toepassingen in de zoekwoordplanner. Blijf de zoekwoordideeën echter nog wel met een korreltje zout nemen: alleen het toevoegen van nieuwe zoekwoorden is geen garantie voor een goede campagne.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.