Google+ Pagina’s eindelijk te beheren met third-party tool

Met HootSuite is het vanaf vandaag mogelijk om Google+ Pagina's te beheren

Google+ Pagina’s eindelijk te beheren met third-party tool

Een select groepje enterprise-gebruikers had het geluk al even gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om Google+ Pages te beheren, maar nu kan iedereen Google+ pagina's beheren met HootSuite. Dat maakte HootSuite zojuist bekend op haar blog. Lange tijd was het de irritatie van menig marketeer (inclusief mijzelf) dat Google+ pagina's alleen te beheren waren via Google+ zelf. Met de update van HootSuite is het mogelijk om meerdere pagina's te beheren, updates in te plannen, RSS-feeds te koppelen en kun je er kringen mee beheren.

HootSuite laat weten dat het beheren van Google+ pagina's by far de meest gevraagde feature was. "Over 12,000 requests on our official Google+ Pages request form" en "Over 8,000 requests on the feedback forum", aldus HootSuite.

Google-

Ik ga de discussie over het succes of de #fail van Google+ in deze blog niet aan. Maar zelfs als je niet geloof in het sociale netwerk Google+ blijft het vanwege de integratie met andere Google producten interessant om up-to-date informatie op je Google+ pagina te hebben. Zie bijvoorbeeld onderstaand screenshot van de zoekmachine, die de laatste twee updates (inclusief afbeeldingen) van een pagina weergeeft:

Hoe voeg je Google+ toe?

Zelf heb ik tot nu toe vooral gebruik gemaakt van Tweetdeck, maar ik begrijp dat als je een Google+ Pagina wil toevoegen je eenvoudig een nieuw netwerk kunt toevoegen. Vervolgens kun je kiezen welk van de gekoppelde pagina's en je wilt beheren. Zie ook onderstaande video.

 


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Google+ pagina's nog steeds niet als third-party te beheren dus. "Ga naar Hootsuite" is geen alternatief voor een API.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.