Google bereikt 150.000 adverteerders

Google bereikt 150.000 adverteerders
,

Google zegt nu maandelijks 150.000 adverteerders wereldwijd te bereiken. Dat aantal kwam volgens de zoekmachine tot stand middels een agressieve internationale groeistrategie. Het bedrijf is actief in 21 landen, sinds kort ook in Spanje.

Adverteerders komen echter ook op de goede naam af, en op de attractieve return on investment, aldus Google. Het bedrijf opende onlangs in Madrid een saleskantoor om de marketeers aldaar van dienst te zijn.

Adverteerders kunnen bij Google bieden op een plek bovenin of naast de zoekresultaten. Deze advertentieruimtes leveren volgens Google vijfmaal zoveel op dan een traditionele banner.

Concurrent Overture telde in juli overigens 95.000 adverteerders, Google stond in die maand op 100.000. Overture staat op de verlanglijst van Yahoo, die er 1,7 miljard dollar voor wil neertellen.

(Bron: Adformatie)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.