Google Maps is prachtige showcase

Google Maps is prachtige showcase
, Carl Mangold

Google Maps is prachtige showcase


Een Amerikaan die Google Maps uitprobeert, sleept z’n shortcuts naar AOL’s MapQuest en Microsoft’s MapPoint direct naar z’n prullenbakje.

Het is een prachtig voorbeeld van ‘Rich Media’ in DHTML, JavaScript, CSS, XML, en XSLT; in het hele project is nog niet één byte Flash gebruikt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het is een knap staaltje, maar wat me verbaast is dat dat het doel lijkt te zijn geweest: de technische handen op elkaar krijgen.

    Persoonlijk vind ik de kaarten van map24 een stuk gebruiksvriendelijker, sneller en overzichtelijker. Bovendien kent het vele meer functionaliteiten (waaronder een routeplanner) In plaats van elk niveau opnieuw kaarten en data in te laden, kun je hier echt "realtime" in- en uitzoomen en een gebied op de kaart selecteren dat je wilt bekijken. Opvallend is wat dat betreft de samenwerking tussen Mapsolute (makers van map24) en Google: wie in Google Nederland (maar o.a. ook Google UK) een plaats invoert, ziet bovenaan een link naar de kaarten van Map24. Zo ook het kleinste plaatsje van Nederland Persingen.

    Mijns inziens had ook Google beter voor een vector-based oplossing kunnen kiezen. Na een paar keer in- of uitzoomen begint de ergernis over de traagheid en onoverzichtelijkheid van de Google-kaarten behoorlijk op te lopen, zeker als je een snellere partij als Map24 hebt ervaren.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.