Google Nederland begint lokaal adverteren

Google Nederland begint lokaal adverteren

Google begint ook in Nederland een regionaal georienteerde advertentiedienst. Adverteerders kunnen per stad of regio aangeven waar ze hun tekstadvertenties willen tonen (bron: planet).

Ben wel benieuwd hoe ze dat (met voldoende betrouwbaarheid) willen gaan doen. Mijn IP-adres is van Chello Leeuwarden terwijl ik in Arnhem woon. Krijg ik nu regionale advertenties voor Leeuwarden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dat is in Nederland ook niet mogelijk, ik dacht trouwens ook niet dat Google dat in Nederland ging aanbieden. Maar je moet het natuurlijk wel in verhouding zien tot Amerika, wat daar Lokaal is is hier al bijna Landelijk.

  Er is geen overzicht beschikbaar van de fysieke locatie internetters aan de hand van hun ipadres. De enige methode om dat te weten te komen zijn aan de hand van een survey of aan de hand van de analyse van de queries. Beide zijn dusdanig onnauwkeurig dat het zeer onwaarschijnlijk is dat zo'n project in NL een succes wordt.

  geplaatst op
 • Dat is inderdaad ook wat ik dacht Mabit; ik was dan ook verbaasd over het artikel op Planet.

  geplaatst op
 • Op Localpoint kan er nu ook lokaal geadverteerd worden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.