Google vult bedrijfsgegevens maps met freelancers

Google vult bedrijfsgegevens maps met freelancers

In de VS althans. Als Google Representative kan iedereen met een digitale camera en wat sociale vaardigheden betaald helpen de Google maps database voor bedrijven te vullen. Google reps. dienen bijvoorbeeld gegevens als openingstijden, geaccepteerde betalingsvormen te achterhalen en de eigenaar te vertellen over Google maps en Adwords. Daarnaast maakt de Google reps. een aantal foto’s van het bedrijf voor in Google maps. De verdienste per succesvol aangemeld bedrijf lopen op tot $10,-

Eenmaal bezocht door een ‘Representant van de Google community’ zal het bedrijf verwezen worden naar deze landingspagina alwaar hij zijn gegevens kan controleren en ook een Adwords account kan openen. Klinkt erg slim allemaal.

Als hier nu weer zo’n colporteur van weer een restaurant aan de deur komt waar ik 4 keer bijna gratis kan eten dan komt dat altijd wat grinzy over. Maar een Google reps., echt iemand van vlees en bloed, een echt mens die namens een van de grootste merken ter wereld speciaal naar jou afdaalt om gegevens aan je te vragen voor je gratis vermelding op maps, dat is natuurlijk andere koek. En als je dan ook nog zo’n speciale Google maps sticker krijgt als in Londen gesignaleerd ben je natuurlijk helemaal ‘the man’.

Voor Google is dit een slimme en goedkope manier om maps te vullen met waardevolle data en MKBers aan de Adwords te helpen. Wanneer gaat Teleatlas of TomTom deze strijdt aan? Als het zo doorgaat zijn mijn points of interest, de database van benzinestations, ziekenhuizen, musea en restaurants straks nogal kale gegevens vergelijken met de maps variant.

Lijkt me trouwens een ideale bijbaan voor studenten en gepensioneerden. Wanneer zal dit in Nederland geïntroduceerd worden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.