Google Zeitgeist 2005

Google Zeitgeist 2005

With seven major storms, the 2005 Atlantic hurricane season was the most active in more than 150 years of record-keeping. The tsunami, the result of a 9.0 earthquake in the Indian Ocean, hit on December 26, 2004, but of course its effects have lasted throughout this year. As for the Kashmir earthquake that occurred on October 8, it measured 7.6 on the Richter scale.

Google heeft inmiddels Google Zeitgeist 2005 online gezet. De Zeitgeist geeft een overzicht van trefwoorden welke het afgelopen jaar het meest zijn gezocht. Vooral de trendanalyses op gebied van World Affairs, Nature, Movies, Celebrities en Phenomena zijn aardig. Dat zouden ze nu eens als dienst voor marketeers moeten aanbieden: de mogelijkheid om trendanalyses te maken voor willekeurige trefwoorden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Krijg net een email dat dit soort trendanalysetools al bestaan maar daarbij gaat het niet om het aantal keer dat op een trefwoord is gezocht maar over het aantal (weblog)postings over een bepaald onderwerp. BlogPulse is daar het bekendste voorbeeld van en sinds kort geeft ook Technorati een grafische weergave van het aantal postings over een onderwerp.

    geplaatst op
  • Jammer dat het een zo ontzettend Amerikaanse lijst is (Martha Stewart, who cares?). Krijgen we komende week ook de Nederlandse Google Zeitgeist? Ben benieuwd hoe de mussen, poema's en Mohammed B.'s het in die lijst doen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.