Handjevol dochters verantwoordelijk voor bezoek op startpagina.nl?

Handjevol dochters verantwoordelijk voor bezoek op startpagina.nl?

R-win: Slechts een handjevol van de dochters van startpagina.nl krijgt het grootste deel van het verkeer. De populairste zijn sex(.pagina.nl) (24.000 bezoekers per dag), F1 (12.000), kranten (12.000), kinder (12.000) en mp3 (11.000). In februari 2005 noteerden alle pagina’s bij elkaar 53 miljoen pageviews. Gemiddeld is het verkeer over de 4.200 dochterpagina’s gelijk verdeeld aldus Bert Wiggers (Ilse Media) gisteren tijdens een bijeenkomst van de NVJ Internet.

Nu ken ik niet alle 4.218 dochterpagina’s maar ik heb toch sterk het vermoeden dat er meer pagina’s zijn die dagelijks duizenden bezoekers trekken. Heb je zitten slapen Erwin of heeft Bert het werkelijk zo gezegd?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Er zijn véél meer pagina's die duizenden bezoekers trekken per dag ja. Ik noem alleen maar http://kleurplaten.pagina.nl Helaas beheer ik alleen maar pagina's die een paar honderd per dag bezoekers trekken...

  geplaatst op
 • Ongetwijfeld geldt hier ook de 80/20 regel...

  geplaatst op
 • Alle startpagina's hebben een nedstat-icoontje rechtsonderin. Als je daar op klikt zie je de bezoekersaantallen etc. Nu biedt Nedstat een top1000 overzicht, waarmee het volgende lijstje weer voor startpagina met enige moeite uit kan worden samengesteld. Hetgeen overigens op basis van pageviews is!

  1. www.startpagina.nl (nr. 1)
  2. www.pagina.nl (nr. 7)
  3. sex.pagina.nl (nr. 49)
  4. Babypagina prikbord (nr. 52)
  5. startpagina webradio (nr. 56)
  6. regio.pagina.nl (nr. 97)
  7. kranten.pagina.nl (nr. 101)
  8. sexcam.pagina.nl (nr. 120)
  9. sexverhalen.pagina.nl (nr. 125)
  10. kinder.pagina.nl (nr. 154)

  Wat ik keer op keer opvallend vind bij communicatie van startpagina is de focus op de pagina's met de links. Tuurlijk die leveren veel traffic op en daarmee, dankzij de banners, ook inkomsten voor startpagina en de beheerders.

  Echter elke startpaginabeheerder kan een zogenaamd prikbord (=forum) openen en discusseren over het onderwerp van zijn/haar pagina.

  Ik kan je uit ervaring met costarica.pagina.nl zeggen dat het prikbord van deze pagina wel zorgt voor binding van bezoekers èn traffic met in minder dan 4 jaar tijd 11.000 berichten. En ik denk dat prikborden zijn met nog veel meer bezoekers. Jammer dat startpagina dat (vrijwel) nooit eens onder de aandacht brengt. Met de 'mediahype' rondom weblogs mag dit communicatiemiddel wel eens wat meer aandacht krijgen.

  geplaatst op
 • Als ik het snel uitreken en geen rekenfout maak, dan krijgen volgens het bericht de genoemde top 5 zo'n 71.000 pageviews per dag, ongeveer 2,2 miljoen per maand. Als de rest inderdaad ongeveer gelijk verdeeld wordt, blijven er 50,8 miljoen/4218 pagina's = iets meer dan 12.000 pageviews per maand voor de overige pagina's, zo'n 400 per dag.

  Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar iets zegt me dat het bericht niet klopt. Ik denk dat de 80/20 regel ook hier op zal gaan, en er meer pagina's zijn met meer pageviews en heel veel meer pagina's met veel minder pageviews.

  geplaatst op
 • "heb je zitten slapen" wat is dat in hemelsnaam voor aanmatigend taalgebruik. Marco, je maakt zelf misser na misser en heb r-win nog nimmer kunnen betrappen op een fout. Tot overmaat van ramp noem je jezelf nog journalist ook. Kap daar eens mee, dat ben je niet.

  geplaatst op
 • En met die toon verwacht je dat ik serieus op je vraag in ga? Om Peter Kentie over de PSV-posting van gisteren maar aan te halen dat "vind ik het niveau van deze serieus bedoelde weblog niet waardig".

  geplaatst op
 • Hierbij moet echter wel meegenomen worden dat een prikbord vaak alleen succes heeft als er over dat onderwerp nog geen (talloze) fora aanwezig zijn op het web.

  geplaatst op
 • @Erwin & Frans: Nemen jullie dit allemaal niet wat té serieus?

  geplaatst op
 • Wie is Frans S?

  R-win, een van de kenmerken van een weblog is dat het informeel is, soms kritisch en vaak met een knipoog. Sommige betrokkenen (bedrijven, personen) weten daar goed mee om te gaan, andere niet.

  geplaatst op
 • Wat is toch nog steeds die overmatige drang om maar zoveel mogelijk bezoekers te halen? Is het niet eens tijd om in te zien dat je de juiste bezoekers moet hebben? Want als ik 11K bezoekers heb op mijn startpagina, hoeveel zijn dan effectief ook echt goede bezoekers waarmee ik een wederzijdse band kan en wil opbouwen om de pagina op een hoger niveau te brengen. Wellicht dat Erik hier wat over kan vertellen met zijn prikbord etc? Mij lijkt dat je niet per se veel bezoekers hoeft te hebben om ook commercieel succesvol te zijn.

  geplaatst op
 • als ik 50 miljoen deel kom ik op een heel ander getal maar daar hoor ik erwin en frans niet over. Beetje kinderachtig gedoe en wie neemnt startpagina nu serioeus los van aantal pageviews maar geen inhoud ook met 'prikboarden'?

  geplaatst op
 • @Frank: Ik ga inderdaad voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Ik heb afspraken gemaakt met naar Costa Rica geemigreerde Nederlanders. Zij beheren vaak kleine hotelletjes en zoeken Nederlanders die naar Costa Rica op vakantie gaan. Deze Nederlanders zijn actief in het forum en beantwoorden met veel passie heel veel vragen, ook vragen die niet direct tot een overnachting leidt. Ze maken geen reclame in het forum maar sluiten standaard hun bericht af met de url naar hun site. Juist die 'low profile' aanpak blijkt te werken.

  Simpel concept, maar het werkt zeer goed. Vandaag een kleine aardbeving in Costa Rica? Dezelfde middag staan de details in het forum met aangegeven welke wegen zijn afgesloten etc. Dit had ik vanuit Nederland zelf nooit kunnen bereiken. Kwaliteit van forum is dus bijzonder hoog en leidt samen met costarica.pagina.nl tot de nodige overnachtingen. Gevolg is dat vakantiegangers na terugkomst hun ervaringen weer delen en hun tevredenheid tonen over de via Costarica.pagina.nl verkregen info. Vaak neem ik een link op naar hun site. De cirkel is daarmee rond en community weer iets gegroeid.

  Ik ben (voor Costa Rica) als eerste begonnen op deze wijze en voor concurrerende nieuwkomers blijkt het verdomd lastig te zijn er tussen te komen.

  Ja, ik zou het commercieel veel beter kunnen uitnutten, maar ben tot nu toe zeer tevreden over deze opzet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.