Heineken meets 007

Heineken meets 007

Heineken meets 007Casino Royale is de titel van de nieuwste James Bond film die eind 2006 in de bioscopen te zien is. Naar verluidt met een prominente hoofdrol voor Nederlands bekendste biertje Heineken. Na de voorgaande drie Bond-versies in een bijrol geacteerd te hebben mag Heineken in deze editie opvallend flirten met de nieuwste Bond-girl Eva Green.

Er is sprake van cross-advertising want deze bevallige dame is ook te zien in de Heineken commercials rondom de première van de film. Heineken heeft verder ook webmarketing, merchandising, consumentenwedstrijden en nog een hele trits andere rechten bedongen in ruil voor naar aangenomen mag worden een substantiele vergoeding. Op 17 november start de in Tsjechië geproduceerde film welke ongetwijfeld weer velen naar de bioscopen zal trekken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik ben benieuwd. Naar de film en daarnaast hoe ze dit hebben opgelost. Subtiele reclame in de film? Heineken bier in de film? Etc.

    geplaatst op
  • Waarschijnlijk hebben ze dit opgelost door middel van billboards langs wegen en op gebouwen in de film. Verder is een Heineken cooler achter een bar denkbaar, wellicht ook reclamezendtijd voor de film begint... En het zal me niets verbazen als Bond een Beertender op z'n kamer heeft staan :)
    Vaak gebruiken ze ook subtiele close-ups om een merk uit te lichten. Bekend voorbeeld hierbij is The Matrix, waarbij Nokia (8110!) overduidelijk in beeld werd gebracht...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.