Het nut en risico van webloggende werknemers

Het nut en risico van webloggende werknemers
, Dimmle
@andersfloor

Het afgelopen jaar is er redelijk wat te doen geweest over werknemers die een weblog bijhielden. Niet altijd is de werkgever daar even blij mee, zo bleek uit het ontslag van een stewardess van Delta Airlines. Mevrouw had “ongepaste” priv?-foto’s in bedrijfskleding op haar weblog gepubliceerd, oordeelde de vliegtuigmaatschappij.

PR-bureau Edelman heeft in samenwerking met Intelliseek een rapport over “employee blogging” gepubliceerd waarin ze de positieve en negatieve kanten van werknemers en weblogs op een rijtje zetten. Het rapport, getiteld Talking from the inside out: the rise of employee bloggers (pdf, 260 kB, 22 pag.), gaat onder meer in op de manieren waarop webloggende ondernemers een bedrijf ten goede kunnen komen. Ook wordt er stil gestaan bij de voor- en nadelen van “CEO blogs” en het nut van duidelijke richtlijnen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.