Hoax leidt tot stormloop

Hoax leidt tot stormloop

Een vals e-mailbericht heeft ertoe geleid dat Amerikanen massaal contact hebben gezocht met een landelijke dienst die moet voor-komen dat een mobiel telefoonnummer gebeld kan worden door telemarketeers.

In het e-mailtje worden mensen gewaarschuwd voor nieuwe rechten voor telemarketingbedrijven, die vanaf 1 januari gaan gelden. Indien mensen niet v??r afgelopen woensdag om anonimiteit zouden hebben gevraagd, krijgen commerci?le instellingen de beschikking over de nummers. Zo ongeveer luidde de waarschuwing.

De Federal Trade Commission (FTC), die de echt bestaande ‘bel-niet-dienst’ in 2002 in het leven heeft geroepen heeft verklaard in ??n week 9,5 miljoen reacties te hebben gekregen van consumenten die vreesden voor hinderlijke telemarketeers. Normaal ontvangt de FTC 200.000 blokkeerverzoeken per week.

De veranderende regelgeving is evenwel onzin. “Het enige juiste in het e-mailtje was het bestaan van onze online blokkeermogelijkheid”, aldus een woordvoerster van de FTC.

Bron:
http://www.telegraaf.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.