Hoe verbeter ik de vindbaarheid op internet?

Hoe verbeter ik de vindbaarheid op internet?
, Upstream
@marcoderksen

Begin oktober verschijnt het nieuwe nummer van vakblad ITcommercie. Deze maand o.a. een interview met ondergetekende :-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • * 98% van de Nederlandse internetpopulatie maakt gebruik van zoekmachines; momenteel zijn er bijna 10 miljoen Nederlanders online (Multiscope; Nielsen/Netratings 2003).
  * 69% van de Nederlandse internetters verricht minimaal 4 zoekopdrachten per week, 41% kijkt niet verder dan de eerste resultaatpagina, 27% kijkt niet verder dan de eerste 5 resultaten. (Multiscope 2003).
  * 70% van alle e-commerce-transacties komt voort uit een zoekopdracht (Forrester / IAB).

  Een paar aardige facts & figures van:
  http://www.iab.nl/thinksearch.phtml

  geplaatst op
 • Vandaag het interview gezien; beetje lullig artikel geworden. Jammer, had meer ingezeten volgens mij...

  geplaatst op
 • Search engine marketing is een vak apart

  Wie een redelijk aantal bezoekers op zijn website wil hebben, heeft niet meer genoeg aan de juiste trefwoorden in de meta-tags van de broncode. Zoekmachines zijn daar immuun voor geworden, en het zijn juist de zoekmachines waar het verkeer vandaan komt. Search engine marketing is dan ook een vak apart geworden, met bedrijven die zich erin specialiseren, de zogenaamde Search Engine Optimizers (seo`s). Gertjan Munneke van seo Traffic4U zegt dat voor een goede indexering door een zoekmachine vooral de teksten op de website van belang zijn. `Optimalisatie van de content, dus het maken van goede teksten met een goede paginatitel, is dus heel belangrijk voor de vindbaarheid.` Dat het echt werkt, beaamt Robin Viester, contentmanager van de website van ATP Online. Het optimaliseren van teksten heeft zijn website een stuk hoger gebracht in de resultaten van zoekmachines. `Nu zien we onszelf terug op goede posities in de zoekmachines en het boekingspercentage is omhoog gegaan.` Ook het betalen voor links bovenaan de zoekresultaten van relevante trefwoorden heeft effect. Deze manier van adverteren wordt een goede aanvulling op `keyword positioning`.

  Bron:
  IT Commercie nr. 5, p. 40, 2 p.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.