Hoezo, ‘een beetje laat’?

Hoezo, ‘een beetje laat’?

Schrijft hij nu zelf of niet? De weblog van Gerrit Zalm mag dan verheven zijn tot offici?le nieuwsbron, op het web smeulen de geruchten over een ghostwriter hardnekkig na. Klaas de Vries stak het vuurtje aan. Op zijn eigen weblog. Dat het bijhouden van een logboek op internet zelfs is doorgedrongen tot het Binnenhof, bewijst dat het genre het laatste sprankje subcultuur heeft verloren.

De trend is al langer zichtbaar. Waren weblogs in den beginne vooral de luizen in de pels van de gevestigde media, tegenwoordig logt een beetje journalist er zelf lustig op los. If you can’t beat them, join them.

In Nederland heeft vooral Hilversum de weblog in de armen gesloten. De hele omroep raakt besmet, schreef Tonie van Ringelestijn, een van de bekendste polderbloggers, een paar weken geleden. In het buitenland experimenteren ook kranten (The Guardian) en tijdschriften (Time) met het nieuwe genre. Dat kunnen wij ook, dachten ze bij de Volkskrant. Het resultaat, met opvallende sites, mediatrends en observaties van Martin Bril kun je vinden op http://forum.volkskrant.nl/weblog/.

Jammer dat je er geen commentaar kunt posten.

http://www.zalmlog.nl/
http://klaasdevries.wizard.pvda.nl/
http://www.tonie.net/
http://www.guardian.co.uk/weblog
http://www.time.com/time/columnist/mideastmonitor


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.