Ilse start speciale zoekactie voor Azie

Ilse start speciale zoekactie voor Azie

De Nederlandse zoekmachine ilse start over 10 minuten (13 uur om precies te zijn) met ilse-Azie een speciale actie om geld in te zamelen voor Azie. Bezoekers van ilse.nl kunnen door te zoeken met ilse de slachtoffers van de zeebeving helpen. ilse stort voor elke ‘zoeker per dag’ 1 eurocent op Giro 555. De actie loopt tot en met vrijdag 7 januari 17.00. ilse streeft ernaar om in drie dagen ? 10.000,- bij elkaar te sparen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Doet me denken aan het artikel Maakt Elsevier misbruik van ramp in Azie? dat een paar weken geleden zo'n ophef veroorzaakte. Elsevier adverteerde bij enkele zoekopdrachten (Tsunami, aardbeving etc) in Google met de eigen nieuwssite, wat velen not done vinden. Naar mijn mening kon dat wel: Elsevier is immers een nieuwssite, en ontleent zijn bestaansrecht nou eenmaal aan - doorgaans ellendig - nieuws.

  Ilse ontleent zijn bestaandsrecht daar niet aan, en dat maakt deze actie tot een verwerpelijke marketingstunt over de lijken in Azië heen. Helemaal als je de kosten/baten analyseert. 1 eurocent voor elke zoeker per dag, oftewel, 1 eurocent voor een unieke (be)zoeker per dag. Kan het er af, Ilse Media? Met 3 banners die, laten we het conservatief houden, 10 CPM opleveren, levert een gemiddelde pageview ilse al 3 eurocent op, en een gemiddeld bezoek met meerdere pageviews dus een veelvoud daarvan. Deze marketingactie is vooral bedoeld om de Ilse-kas te vullen en marktaandeel te winnen. Dat is normaal gesproken prima, maar moet je daar nou echt een ramp voor gebruiken?

  geplaatst op
 • Eens!

  geplaatst op
 • Maakt ook speurders.nl misbruik van ramp in Azie? Er kan daar geboden worden op 'unieke items van BN'ers voor giro 555'. Speurders.nl was net hiermee op SBS Shownieuws.

  geplaatst op
 • Slaan we niet een beetje door met het veroordelen van goed bedoelde acties? Ik vond de Elsevier-case van een hele andere orde dan bovenstaande voorbeelden. In het geval van Elsevier werd de ramp gebruikt (misbruikt?) om internetgebruikers naar de website te verleiden; er was geen enkele koppeling met hulp aan slachtoffers. In bovenstaande voorbeelden wordt de ramp inderdaad gebruikt (misbruikt?) om eigen naamsbekendheid te verhogen maar wordt dit ook gekoppeld aan actie voor hulp aan slachtoffers (hoe minimaal dit in sommige voorbeelden ook is).

  geplaatst op
 • Alle beetjes helpen naar mijn mening maar je moet als "merk" erg voorzichtig zijn met acties en hier te enthausiast mee naar buiten komen.

  Ik vind de actie van funda geweldig: de homepage is vervangen voor een (grote) link naar het donatie formulier en een kleine link naar de funda homepage

  super!

  geplaatst op
 • liever gezien dat Funda ook 1 cent per bezoeker doneert ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.