Iris Enthoven (XITE, Concentrate Bold): “Televisie is magisch, maar YouTube heeft het bereik”

Iris Enthoven (XITE, Concentrate Bold): “Televisie is magisch, maar YouTube heeft het bereik”

Wie zijn de influencers in YouTube-marketing? Iris Enthoven heeft naam gemaakt als YouTuber en is bekend als presentator van XITE en Concentrate Bold. "Ik verwacht dat YouTube nog veel verder gaat groeien."

Iris Enthoven is YouTuber en presentatrice van Concentrate Bold, het kanaal met de naar eigen zeggen de vetste, meest 'bolde' video's. Om nog beter te worden in presenteren en zichzelf te verdiepen, besloot Enthoven verder te studeren met de master Journalistiek & Media aan de UvA. Als ze niet zelf voor de camera staat, kijkt ze graag naar slechte romcoms om daar ongegeneerd bij te snotteren.

"Er is zoveel aanbod dat 'leuk' essentieel is"

"Het YouTuben is gedeeltelijk op m’n pad gekomen. Een paar jaar geleden deed ik mee aan de contest 'XITE zoekt Vlogger' en die won ik. Door de winst kreeg ik een jaar lang gratis H&M-kleding en kreeg ik vrijkaarten voor diverse festivals. Toen ik het eerst filmpje maakte, wist ik meteen: dit wil ik vaker doen. Het werd steeds groter en groter, en serieuzer en serieuzer. Ik ga er vol voor!"

Hoe ziet die content er nu uit, op de verschillende platforms waar Enthoven voor YouTube't? "Het moet vooral leuk zijn. Er is zoveel aanbod dat 'leuk' essentieel is. Entertainment is de key." Toch wordt er ook steeds meer serieus werk gemaakt voor YouTube. 

De grootsheid van YouTube

"Ik verwacht dat YouTube nog veel verder gaat groeien. We worden ons er allemaal steeds meer van bewust hoe groot YouTube is. Mijn verwachting is wel dat klassieke televisie naast YouTube blijft bestaan voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of grote producties, zoals Wie is de Mol." Heeft Enthoven dan ook nog wat met tv? "Televisie blijft natuurlijk iets magisch houden: er wordt met grote teams gewerkt, er zijn meer mogelijkheden. Maar op YouTube trek ik meer kijkers."

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van Iris Enthoven? Bekijk de hele aflevering!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.