Interactieve Marketing Cases EIAA

Interactieve Marketing Cases EIAA

De European Interactive Advertising Association (EIAA) heeft een groot aantal interactieve marketing cases (van o.a. Nike, Nokia, BMW en 20th Century Fox) online gezet:

Via: i-wisdom


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Mooie cases allemaal. Wat me alleen opvalt is dat het altijd zo 'enorm succesvol' is. Er staat nooit eens, this campaign was the biggest waste of money our company ever experienced.

  Sommige cases zien er erg succesvol uit. Vooral degenen waar grote databases konden worden aangelegd met opt-ins.

  Echter, de campagnes waar alleen bereik een succesfactor is lijken me inmiddels een beetje ouderwets. 'We hebben 100.000 mensen bereikt met onze campagne.' Dat zegt toch weinig!

  Ik zag bij mijn vluchtige inventarisatie van de cases nooit antwoorden op vragen als:
  Hoeveel van die 100.000 kwamen op je website? Hoe lang bleven ze? Keken ze naar de belangrijkste pagina's? Hoelang bleven ze daar? Vroegen ze om meer informatie? Gebruikten ze send a friend?

  Veel van die campagnes lijken opgezet als TV-campagnes. TV is een actief medium. Het enige dat je als bezoeker kan doen is kijken of niet kijken. Succes van een campagne wordt dan natuurlijk bepaald door het aantal kijkers.

  Internet is een passief medium. Daar kun je als bezoeker wat doen. Wanneer je slechts de kijkers meet dan weet je maar een deel van het succes. Je moet meten wat de bezoekers doen. Dat is de werkelijke maat van succes.

  geplaatst op
 • Ik neem aan dat je bedoelt "TV is een passief medium" en "Internet is een actief medium"?

  Verder zijn er steeds meer online campagnes die niet alleen een below the line maar ook een above the line doelstelling hebben. In dat geval is bereik dus wel degelijk een succesfactor.

  geplaatst op
 • Nee, ik bedoel dat TV een actief medium is en Internet een passief medium. Maar wij bedoelen denk ik wel hetzelfde. De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Spraakverwarring.

  Vaak noemt men TV een passief medium omdat het de consument passief maakt. Om precies dezelfde reden noemt men internet vaak een actief medium omdat het de consument actief maakt. De spraakverwarring komt door het mixen van oorzaak en gevolg.

  Over de campagnes. Ik heb in de omsomming van EIAA nauwelijks cases met een above the line doelstelling kunnen ontwaren. Ik kom ook nog vaak marketeers tegen die me iets zeggen in de trand van, 'de prijs voor GBA online is ongeevenaard laag.' Voor mij klinkt dat als, 'zo hebben we het altijd gedaan, we weten niet beter en we worden niet betaald om het anders te doen.' Ik vind het een beperkt gebruik van het interactieve kanaal. Ik ben blij dat jij ziet dat er 'steeds meer' online campagnes komen met een 'above the line doelstelling'. Maar ik vraag me af waarom het er nog zo weinig lijken?

  geplaatst op
 • Ik stel voor om deze vragen komende 13 december bij de EIAA neer te leggen, want dan zullen zij spreken op 212Amsterdam. Een update over de inhoud van deze presentatie volgt snel op MF.nl.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.